Joe’s Shanghai Restaurant


Det finns ett foodieparadis i New York med kinesisk mat. Nåja, inte bara ett. Men ett som utmärker sig ganska mycket: Joe’s Shanghai Restaurant.

Sedan denna restaurang startade för 18 år sedan, har kurvan pekat rakt uppåt. Hit vallfärdar de invigda för att njuta av Joe’s kända kött- eller räkdumplings.

Själv besökte jag Joe’s Shanghai en kylig kväll, medan duggregn glittrade i luften och temperaturen kröp ner till 7-strecket. Tyvärr hade jag och mitt sällskap lite bråttom. Det ska man inte ha på Joe’s Shanghai. Inte bara för njutningens skull, utan för att över huvud taget kunna äta upp maten … Men detta var strax före en Broadwayföreställning, så läget var som det var.

Hur som helst: Vår upplevelse blev fantastisk!Först beställde vi dumplings, som inte direkt var små till storleken. En ”ask” hade gott och väl räckt till två personer som förrätt. Eller också till båda två som huvudrätt.

Den lilla skeden som medföljde ska man lägga dumplingen i, för att balansera den medan man hugger in. Något som inte alla gäster greppade direkt. 😉

Efter denna rejäla start på måltiden var vi faktiskt redan mätta. Ett gott öl därtill bidrog också till saken. Men det slutade inte där.

Varsin nudelsoppa med räkor var också beställd och dessa fick vi vänta något på. Allt medan klockan tickade närmare mot Phantom of The Opera.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Som synes var det snarare en räksoppa med nudlar än vice versa. Den var otroligt god och stört omöjlig att äta upp helt efter den bastanta inledningen.

Minst sagt mätta hastade vi vidare mot Majestic Theatre och föreställningen med Peter Jöback. En kväll som blev ett klart minne för livet.

Men nästa gång ska vi inte ha bråttom. För självklart blir det flera besök på Joe’s Shanghai. Fattas bara annat …

Adressen? Vi var på 24 West 56th St. Men Joe’s Shanghai finns också på två ställen till i New York.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments