Packa smart för din resa till New York!

Foto: Stefan Vallance.

Ska du resa till New York? Då gäller det att packa smart. Men vad ska du ta med dig? Vädret kan ju variera ordentligt i det stora äpplet. Dessutom kanske du gör rejäla shoppingfynd?

Här kommer några packningstips för New York, baserade på tre villkor: att du inte ska vara borta alltför länge, att dollarkursen är fördelaktig och att du planerar att shoppa en del på plats.

1. Kolla med flygbolaget hur mycket bagage du får ta med dig på planet hem. En eller två väskor? Vad kostar övervikt?

2. Åk med nästan tom resväska. Ta bara med det nödvändigaste: ett ombyte med kläder räcker om du tänker shoppa mycket. Att ha det viktigaste i handbagaget är klokt, då resväskan faktiskt kan komma på avvägar.

3. Hygienartiklar köper du billigt på plats. Lite bättre hotell har ofta miniflaskor med schampo och duschkräm på hotellrummet. I nästan varje gathörn finns dessutom Duane Reade, en kedja med drugstores som är öppna dygnet runt. Här finns allt från läppstift och skavsårsplåster till frukostmat och dunderkurer mot förkylningar.

4. Träningskläder, om hotellet har gym och du vill ha något att göra när du vaknar 05.30 överpigg av jetlagen. Annars måste du ju bara ta en joggingtur i Central Park!

5. Två par sköna promenadskor rekommenderas varmt. Att promenera genom New York, är ett av de bästa sätten att uppleva staden. Inte minst ser du den gradvisa övergången mellan de totalt olika stadsdelarna. Ett par väl ingångna skor räcker inte; det kan undertecknad intyga. Om inte annat, kan du dock köpa skor på plats. Century 21 har otroligt prisvärda gympaskor av all världens märken.

6. Ta inte med frukt in i landet. Se till att ingen överbliven banan följer med i ryggsäcken. Ombord på planet skriver du nämligen under på att du inte importerar livsmedel …

7. Ett paraply kan behövas, liksom en kofta eller tröja vid snabba väderväxlingar. Det kan vara klarblå himmel med solsken när du kliver ut från hotellet och några timmar senare totalt skyfall.

8. Skippa fyra sorters handväskor eller finskor (om du tillhör väsk- och skogalningarna). Väsk- och skofynden ”from heaven” gör du på New Yorks olika outlets som Century 21 och Burlington Coat Factory.

9. En adapter är bra att ha för att ladda telefonen eller rakapparaten. Vissa hotell har dock dockningsstation för Iphone och Ipod. Krisar det kan du förstås alltid köpa en adapter. Drugstorekedjan Duane Reade har öppet dygnet runt och finns (nästan) överallt.

På andra delen av resebloggen, Other Bites of the World, finns ännu fler packningstips.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Hej! Härligt med en resa tillsammans med tjejgänget! Det här med boende har jag skrivit om i ett separat inlägg: "Hur hittar man bra och billiga hotell i New York?" http://www.newyorkmybite.com/2014/03/hur-hittar-man-bra-och-billiga-hotell-i.html Ja, korttidsuthyrning mindre än 30 dagar är förbjudet enligt lagen i New York. Många hyr ut/hyr ändå men det är förstås på egen risk. Om värden eller värdinnan bor kvar i lägenheten samtidigt och bara hyr ut ett rum är det okej.Om du söker på Airbnb och "Eget rum" så brukar det komma upp förslag på sådant boende. Mitt tips är annars att bo via Airbnb i Jersey City.… Read more »

Anonym
Anonym
9 years ago

Hej
Ska förhoppningsvis åka till new york i vår med tjejgänget. Slukar allt jag kan om new york. Har inte förstått hur det är med att hyra lägenhet genom ex airbnb lagligt eller inte? Vet du ngt om detta?

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Hej!

Kul att du gillar bloggen.

Godis i förslutna, färdigpackade påsar (alltså ej lösgodis) har jag tagit med i resväskan till vänner i New York. I handbagaget kan du ju ha med godis som du köper efter säkerhetskontrollen.

Här kan du läsa de samlade reglerna kring vad man får föra in i landet när det gäller mat:

https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/82/kw/mailing%20food%20to%20the%20U.S

Ha en underbar resa, när det är dags!

Anonym
Anonym
9 years ago

Hej! Supertack för en grymt bra blogg med mycket bra information! Jag har en fråga, kanske en lite dum sådan men, man flyger ju trots allt lite mer än 8 h och jag har en grej för svenskt lösgodis, är detta något man får ha med sig på planet från sverige till new york eller räknas de också som livsmedel? tacksam för svar =)

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Hej igen!

Jag vet en del men långt ifrån allt. Därför är Google en kär vän. 😉

Whiskey har jag inte handlat i New York men här är ett par butiker som säljer det:

http://www.astorwines.com
http://www.parkaveliquor.com

Märkesklockor kan du köpa på de stora varuhusen. Macy's har till exempel en klockavdelning. Gå till Visitor Center först och visa passet, så får du 10 procent rabatt:http://www.visitmacysusa.com/visitor-savings-pass
Outlet av klockor finns på Century 21. Här är deras utbud just nu: http://www.c21stores.com/men_accessories_watches/

Återigen: Ha en underbar resa!

Lotta Boström
10 years ago

Hej o tack för Ditt svar. Jag skippar nog plommonen och köper på plats om jag skulle behöv. 🙂 Verkar säkrast så och det är ju inget livsnödvändigt heller så det är ju bara dumt.Du som vet så mycket, min son önskar sig en flaska whiskey (Makers Mark bourbon). Var kan man köpa det? Finns det några särskilda spritaffärer eller ska man gå på någon outlet? Och barnbarnet önskar sig en klocka, en speciell förståss som det är idag, Marc bu Marc Jacobs. Jag har ju noll koll på modegrejer så om Du vet var det finns sparar jag många… Read more »

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Hej Lotta! Här kan du läsa de samlade reglerna kring vad man får föra in i landet när det gäller mat:
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/82/kw/mailing%20food%20to%20the%20U.S

Annars finns ju det mesta att köpa i New York! 🙂 Du har apoteken Duane Reade i nästan varje gathörn och många stora matmarknader.

Hoppas du får en härlig resa!
Anna.

Lotta Boström
10 years ago

Hej Anna.
Nu är det snart dags för vår resa till NY. Du skriver att man inte får ha med sig frukt in i landet. Jag hade tänkt ta med en påse katrinplommon för magens skull. Är det dumt? Kan det ställa till problem?
Lotta

trackback

[…] det aldrig för tidigt att förbereda sig. Passa på att en gång för alla göra en riktigt bra packlista, kanske för en höstresa till New York? Läs på om hur du bäst klarar en långflygning, hur du […]