Vanessa’s Dumpling House – fantastisk mat på Lower East Side

Foto: starS112.

Du är hungrig på Lower East Side i New York, vid lunchtid. Eftersom du har shoppat som en tok har du inte lust att lägga en förmögenhet på lunchen. Men du vill äta gott – fantastiskt gott. Vart går du?

Svaret är: till Vanessa’s Dumpling House. Här finns mat så god, att stället har förärats återkommande besök under mina New York-resor. Inte så illa, med tanke på det något större övriga utbud som finns i the Big Apple.

Sesame Pancake Sandwich på Vanessa’s Dumpling House. Foto: starS112.

Peking Duck Sandwich, open. Foto: Krista.

Det ska sägs direkt: man går inte hit för lokalen eller stämningen. Det är trångt, det är stimmigt och du ska vara nöjd om du kan klämma in dig på en bänk eller plaststol bland övriga glufsande dumplingälskare. Det kan också ta en stund innan du får göra din beställning, då stället ofta är knökfullt. Men väntan betalar sig. För maten … ack, maten!

Sesame Pancake Sandwiches tar form. Foto: starS112.

Personalen på Vanessa’s. Foto: starS112.

Missa inte Sesame Pancake Sandwich, en dubbelmacka (inte pannkaka som namnet antyder) med knaprigt och ändå saftigt bröd, fylld med grönsaker, biff, kyckling eller anka. Du väljer. Denna skapelse är faktiskt bland det godaste jag någonsin ätit!

Prova också ställets specialitet: olika slags dumplings. Här är det på sin plats med en varning. Portionerna är rejält tilltagna ocn otroligt mättande. En Sesame Pancake Sandwich och tre dumplings var en mer än fullgod lunch – till och med för en storätare som mig.

Nudlar på Vanessa’s. Foto: starS112.

Gäster på Vanessa’s Dumpling House. Foto: starS112.

Vanessa’s Dumplings. Foto: starS112.

Priserna? Tja, låt mig säga så här: det är svårt att komma upp i 5 dollar …

Adressen är 118 Eldridge Street.

Enjoy!

PS. Varmt tack till Ett annat New York för ursprungstipset!

Missa inte Vanessa’s Dumplings! Foto: starS112.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Hej Helena och välkommen hit! Frukost kommer du att hitta i nästan varje gathörn. 🙂 Det beror på vad du är ute efter. Det finns många små delis, där du kan köpa en bagel med kaffe och kanske ta med ut i en park. Vill du äta riktig amerikansk dinermat, kan du prova Scotty's Diner (finns här på bloggen) eller 3 Star Diner. Bara som exempel. Fransk delikat frukost finns på Le Pain Quotidien (finns på flera ställen i New York, liksom här på bloggen), på 7A (boka bord) eller Café Gitane. Whole Foods Market har massor av mat för… Read more »

Helena
10 years ago

Hej, jag ska resa till New York och undrar var det finns bra frukostar. Kan du ge några bra tips?

Mvh Helena

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Annika, kul att du vill läsa. 🙂 Jag samlar på mig reportage mellan resorna och sedan sprider jag ut dem under mellanperioderna "hemma". Jag åker så ofta jag kan men bor tyvärr inte där (ännu). 🙂

Annika
10 years ago

Aha, då ser jag fram emot nya reportage när du är i NY igen:- Tack för välkommen hem hälsningen!

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Tack så mycket, Annika! Jag är dock inte i New York just nu men snart så. Ska läsa ifatt om din motorcykelresa också. Välkommen hem (även om det var ett tag sen). 🙂

Annika
10 years ago

Trevligt reportage och fina bilder:-) Må så gott over there!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x