Frankies Spuntino – fantastisk italiensk restaurang i New York

Plötsligt händer det – maten du beställt är den godaste du någonsin ätit. Åtminstone bland topp tio.

Så var det för mig, när jag besökte Frankies Spuntino. Jag hade läst om denna italienska pärla och att den skulle vara bra. Men så bra … Nej, det anade jag inte.

Bakom Frankies Spuntino står två män vid namn Frank: Frank Castrovono och Frank Falcinelli.

Deras första restaurang öppnade 2004 i Brooklyn,457 Court Street. Lokalen hade varit en italiensk klubb och var ett riktigt renoveringsobjekt, men kockarna såg potentialen.

Frank och Frank (som också är barndomsvänner) bestämde sig för att skapa ett gemytligt matställe, med säsongsinspirerade italienska rätter. Restaurangen skulle präglas av deras resor, erfarenheter och filosofi kring mat: ”dishes prepared with the freshest possible ingredients and a high level of attention”.

Kanske undrar du vad spuntino betyder? Det är italienska för en informell måltid (även mellanmål) eller ett avslappnat italienskt matställe. Precis som Frankies!

Så småningom öppnade Frankies Spuntino en filial i West Village, på 570 Hudson Street, och det var här jag var. Först var ljudnivån lite väl hög i lokalen men den justerades efter ett tag. Man vill ju gärna kunna tala med sitt sällskap.

Efter en titt på menyn föll valet på pasta med lammragu – en himmelsk upplevelse!

Efteråt väntade ostar med valnötter …

… innan det var dags att bege sig vidare ut i New York-kvällen.

Morton Street i West Village är en gata där mitt hjärta slår lite extra hårt. Här skulle jag inte tacka nej till att bo.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Sammanfattning: Missa inte Frankies Spuntino, när du är sugen på italiensk mat i New York. Du kommer att bli mer än nöjd. Kanske får du också en upplevelse bland dina topp tio?

Enjoy!

***Edit: Restaurangen i West Village är numera stängd (2019) men Frankies Spuntino i Brooklyn finns kvar. Se karta nedan.***

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Klokt beslut! Jag är sugen på att testa deras restaurang i Brooklyn också.

Fru Bella
10 years ago

Dit ska jag gå nästa gång jag kommer till New York! 🙂