The Dressing Room – designerkläder, vintageshopping och bar

Föredrar du att shoppa medan ditt sällskap hellre tar en öl eller en drink? Eller tvärtom?

I New York finns förstås lösningen. Här behöver ni inte dela på er. Styr bara kosan till Lower East Side och The Dressing Room.

The Dressing Room är en nämligen en klädaffär med cocktailbar! En perfekt kombination även för den som är ute efter båda aktiviteterna: ta en paus i baren och göra shoppingfynd.

Butiken har ett tredelat koncept: förutom baren, har de både kläder från lokala designer och ”clothing exchange” med secondhandförsäljning. Ett vinnande koncept, som de startade år 2007.

Att lokalen är mysigt inredd, gör det extra skönt att slå sig ner vid bardisken. Passa på att vila benen och sippa på något gott. Med rätt tajming kanske du till och med är där vid happy hour.

Givetvis tittar du också runt i butiken, som är fylld med kläder och accessoarer från lokala designer.

På ena väggen finns en storbildsskärm, som kanske också fångar ditt intresse.

Men mitt tips är att i stället gå en trappa ner, bortom baren. Där döljer sig nämligen en skattkammare med secondhandfynd, till mycket trevliga priser.

Botanisera bland smycken, skor och ännu mer kläder – mest för kvinnor, men även männen har en hörna i butiken.

Det lockande upplägget gör det extra frestande att shoppa. Kläderna är dessutom sorterade efter färg.

Till slut stod en fylld shoppingpåse bredvid mig, när jag svalkade mig med ett glas vitt. Mitt sällskap? Han nöjde sig med barbesöket: 😉

Om du är törstig och shoppingsugen på Lower East Side vet du alltså nu vart du ska bege dig. Adressen är 75A Orchard Street (mellan Broome St och Grand St).

The Dressing Room ordnar också event med DJ’s och shoppingpartyn. Håll utkik!

 Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad härligt att du ska till NYC i vår! Ja, ett besök i denna affär är absolut att rekommendera. I närheten har du också en annan av mina favoritbutiker i NYC: butiken i bottenvåningen av Tenement Museum (se inlägg här på bloggen).

Eftersom det är din första resa till New York vill jag också rekommendera den här sidan (om du inte redan hittat den): http://www.newyorkmybite.com/p/forsta-gangen-i-new-york-nyborjarguide.html

Hoppas du får en underbar resa!

Monica
7 years ago

Wow – verkar vara en häftig butik, ska till NYC i mars nästa år för första gången. Får bli ett besök i denna affären tror jag 🙂