The Garden: en dold trädgård med restaurang i East Village

Vill du äta i en trädgårdskoja, gömd bakom höga häckar? Omgiven av lyktor, skulpturer och magi? Då ska du bege dig till East Village i New York.

Ibland upptäcker man platser man inte hinner besöka direkt. Ställen som bara dyker upp och genast hamnar på den där inre att göra-listan till nästa gång.

Självklart händer det även i New York. Ja, särskilt där, skulle jag vilja påstå. Kanske minns du den dolda parken som ständigt var stängd när jag gick förbi? Men som en dag plötsligt var öppen och avslöjade en fantastisk oas på södra Manhattan?

På min senaste resa hittade jag ännu en av New Yorks ”hemligheter”. Mitt i en trolsk Törnrosahäck, som upptog ett hörn av ett kvarter, fanns en liten, liten öppning: en gallergrind. Något som självklart lockade min nyfikenhet.

Och där, bakom gallret, dolde sig en trädgård med restaurang! Men inte vilken utegård som helst, utan utformad som en liten sagovärld, där varje sällskap kunde ha sin egen pergola  mitt i ett frodigt lövverk, bland skulpturer och lysande lyktor. Och eftersom detta var vid Halloween, hade även pumpor funnit sin plats bland alla dekorationer. Tyvärr var det dock stängt och jag hade inte möjlighet att återvända just denna resa.

Väl på hemmaplan krävdes det lite googlande innan jag hittade vad stället hette. Logotypen med trädet var tyvärr inte till någon hjälp. Men hurra för Google Maps! Jag tog helt enkelt en virtuell promenad i trakten. Och se där!

The Garden är en del av hotellet The Standard East Village. Här kan man även sitta under vinterhalvåret då den kallas Winter Garden. Infravärme finns och varma ”pälsar” att låna och svepa in sig i, alltmedan man sippar på en varm dryck och njuter av äppelpaj eller fondue.

Har du varit där? Berätta gärna.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Det ser ut som att denna underbara trädgård med restaurang är döljt bakom ett helt hav av blåregn! Kan ha fel men om jag inte har det så måste det vara helt otroligt vackert när det blommar på våren!

Jag har alltid hört talas om New York och denna hänförelse och totala förälskelse den framkallar. Med dina berättelser börjar jag förstå …

Helene Holmberg
Helene Holmberg
5 years ago

Så mysigt det ser ut. Blir att skriva i NY boken så man kommer ihåg stället tills nästa besök i bästa staden

Ditte
5 years ago

Jag bara älskar dina inlägg från N.Y. Ja, alla andra också. Är ju ganska bekant med stan, eller snarare var, men känner ju igen mig fint på dina kartor. Här i denna trädgård med tillhörande restaurang har jag aldrig varit. Men kanske blir det av…Ljuvliga bilder och det känns som om jag var med på ett hörn här-
Stor kram!

Eva – People in the Street

Kan inte annat än älska New Yorks alla små dolda trädgårdar. Kul att få kika in på den här via din blogg 🙂 Jag har inte varit till just den här, men väl andra och flera med dig!

Kram