Spreadhouse: mysigt café på Lower East Side

Vart går man i New York när man vill använda datorn en stund och samtidigt fika? Är du på södra Manhattan kanske dagens tips kan passa: Spreadhouse på Lower East Side.

När det regnar i New York, då kan det verkligen regna. Milt sagt. Under senaste resan råkade jag ut för en sån dag, då regnet till och med piskade från sidan. Paraply var bara att glömma. (Ja, jag erkänner: mitt blev till och med sönderblåst.)

Vad kan man då göra en regnig dag i New York? Svaret är nog självklart: gå inomhus, på museer, utställningar, bio och musikal. Eller helt enkelt ta en shoppingtur med pitstop för mat och dryck.

Själv vill jag denna dag hitta ett mysigt café med wifi. Du vet, ett sånt ställe där man sippar på sitt kaffe, omgiven av dämpat tangentbordsknatter från studenter, frilansare och författar-wannabees. Kanske med lite soft musik i högtalarna, medan regnet smattrar mot rutorna och gula taxibilar swishar förbi. Se där, mysfaktorn stiger genast, upphöjt till två!

Sagt och gjort. Jag beger mig till Spreadhouse Café, inte långt från min favoritbutik Lower East Side Tenement Museum Shop

Välkommen till Spreadhouse New York!

Spreadhouse är en ”creative agency” som driver både produktionsbolag för film och café. Här på Lower East Side samlas främst ungt folk i bästa hipsteranda med sina laptoppar, för plugg, surf eller bara häng med kompisar. 

Speciella inredningsdetaljer finns det gott om, bland växter, låga bänkar och soffor. Rosa neonljus flödar från väggen, läckra lampor hänger på parad och en gigantisk Simpson kastar ett övervakande öga från bortre väggen.  

I entrén får jag frågan via en lapp om jag vill köpa en moped. Nja, kanske just i dag i alla fall. 😉 I stället sätter jag kurs mot den långa bardisken och inhandlar chai-te.

Passa på att köpa en moped under cafébesöket?
Happy Hour mellan 17 och 20, för den som vill ha annat än fika.

Till min besvikelse finns inget glutenfritt bröd eller fika, och det känns motigt att inte sätta tänderna i de ”spreads” som givit namn åt caféet: ost, skinka, avokado eller tuna melt.

Men mitt chai-te är sött och uppiggande, medan jag ägnar en stund åt nätet. Hipster kan jag nog inte passera för men vem bryr sig? I New York är det sällan någon som höjer på ögonbrynen när folk strålar samman i olika åldrar.

Hipsters i sitt rätta element. 
Mattor och kuddar förhöjer mysfaktorn på Spreadhouse Café.
När man druckit upp teet och sen kommer på att fotografera koppen. 
Dags att skriva på New York-bloggen så klart!
Flitens rosa (!) lampa lyser över caféets gäster.

I efterhand läser jag att det är max en timmes gratis surf som gäller men det märker jag inget av, då mitt besök håller sig inom den ramen. Hungern tar nämligen överhanden och jag beger mig några gator bort till … Ja, det får du veta i kommande inlägg.

Sugen på att frottera dig med Lower East Sides hipsters? Eller bara få lite sköna vibbar från denna stadsdel? Då ska du bege dig till 116 Suffolk Street, mellan Delancey och Rivington Street.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma. Sol som sol?
5 years ago

Vilket mysigt ställe. Men det kan inte fått plats mycket te i den koppen, hur fin den än är. Tekoppar ska ju vara stora baljor!

TravelAnna
5 years ago

Tack, det var klart värt ett besök. Haha, jag ser faktiskt att koppen ser liten ut på bilden men det var den inte i verkligheten. Konstigt! 😉 Håller med dig, det ska vara stora baljor och jag reagerade inte på att den var liten.

Eva – People in the Street

Vilket perfekt ställe för att sitta och blogga om New Yorks pärlor när man befinner sig i New York en regnig dag 🙂

Kramar