Fynda secondhand i East Village


Ibland vill man egentligen hålla dem för sig själv – de bästa tipsen om New York. Dagens tips är ett sådant, som jag ändå beslutat att dela med mig av. Den här bloggen är ju trots allt till för det: tips utanför guideböckerna.

Det handlar om East Village Thrift Shop. En secondhandbutik mitt på brusande Second Avenue, där man lätt bara går förbi. Faktum är att jag själv har passerat här många gånger – och till och med fotograferat skylten – utan att gå in …

Men i år var det dags. Jag klev in och hamnade i en guldgruva. Tätt, i långa rader hängde plagg efter plagg: t-shirtar, toppar och klänningar. Inget konstigt med det. Men så tittade jag på prislapparna och hjärtat tog ett extra skutt.

Kläderna kostade inte många dollar! Jag noterade också att allt var i mycket gott skick och väldigt välsorterat.

Det finns en enda provhytt, dit några läckra fynd fick följa med. Sedan var det dags att botanisera vidare, nu bland smyckena.

Vid kassan finns nämligen en smyckesavdelning av det mer intressanta slaget. Det här är inget skräp, utan udda, unika halsband och ringar. Kanske inte alltid ädelmetaller men vad gör det, när priset ligger på 30 till 70 kronor styck?

Ett par ringar fick till slut följa med mig hem. Men det var ytterst svårt att välja. Butiksinnehavaren tyckte att jag skulle köpa allihop, vilket min inre shoppingguru naturligtvis höll med om. Egentligen. Men inte mitt mera ekonomiska jag. Hur som helst har jag nu ringar som ingen annan hemma har – garanterat.

Är du också sugen på att shoppa second hand i New York? Då får du inte missa den här butiken.

East Village Thrift Shop ligger på 186 2nd Avenue. Se karta nedan.

Enjoy!

PS. Välkommen att gilla den här bloggen på Facebook för ännu fler tips om New York!


Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, kul att du gillade tipset! Ja, det är så lätt att bara gå förbi. Det finns ju hur mycket som helst. Men ibland är det kul att bara chansa och kika in – desto större är lyckan när det då är en guldgruva! Hoppas du kommer till "vår" stad snart!

Ha en fin fredagskväll!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad roligt att höra att du också älskar den här typen av affärer! Ja, jag kan gå och botanisera hur länge som helst. Synd att det inte finns där du bor. Du kanske får ta dig en tripp till det stora äpplet? 😉

Ditte
7 years ago

Tack för ett härligt tips! Här hade jag kunnat gå förbi och kanske sett skylten men inte mer. Men nu, när jag vet….
Så det enda som saknas just nu är en resa igen till N.Y.
Och dina alla tips kommer att bli ovärderliga.
Visst längtar jag dit.

Marina
7 years ago

Jag fullkomligen älskar den typen av affärer! Just här duggar de inte sådär väldigt tätt, närmare bestämt så är de nästan obefintliga…begagnade kläder har nog inget värde alls här, det ska vara mer nytt och flashigt, inköpt i något ändå flashigare shoppingcenter. Det närmaste man kommer är nog de loppmarknader som anordnas ibland, men som sagt, den typen av affär som du hittade, den kan jag verkligen sakna.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, Lena! Kul at du skulle gilla affären. Ja, secondhand känns bra på många sätt: att saker återanvänds och att man handlar något som både är billigt och unikt.

Ha det fint, du med!

Lena i Wales
7 years ago

Trots att jag egentligen inte är någon shoppare av stora mått, så hade den här affären gått hem hos mej. Tycker om second hand!
Ha en fin dag!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Varsågod! Ja, du, sugen blir man hela tiden så fort man läser tips hos någon annan. Dig till exempel! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, ja, den blev jag förtjust i direkt! Vad roligt att höra av dig men så ledsamt att du varit sjuk länge. Skönt att du är tillbaka nu! Kram tillbaka!

ladybird
7 years ago

Nu blev jag så sugen på att resa till New York igen och titta in i alla de där små butikerna som jag sist var tvungen att gå förbi. Tack för tipset!

Bigge
7 years ago

Wow, vilken fin ring!
Jag älskar att fynda och även ögonshoppa. Visst vill man ha mycket. Du får gå dit igen. Kram
Jag är tillbaka till min blogg efter en lång tids sjukdom. Välkommen åter😚😚

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket! Ja, den blev snabbt en favorit. 🙂

Christine - 29°
7 years ago

Men vilken fin ring! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Haha, se där! Likheterna mellan oss slutar aldrig. Ja, det var verkligen en butik över förväntan. Det blev dock inget besök i butiken nu i höstas, så jag får ta revansch nästa gång. 🙂

Eva - People in the Street

Hahaha, jag har också fotograferat skylten utan att ha gått in! Får bli ändring på det förstår jag nu efter att ha läst det här! Tack för tipset 🙂