The Rockefeller Center Christmas Tree 2016

The Rockefeller Christmas Tree New York
The Rockefeller Center Christmas Tree år 2012, som jag fick intervjua. Photo: Anthony Quintano.

Den 30 december var det dags. Då tändes The Rockefeller Center Christmas Tree – och inledde The Holiday Season.

Halloween och Thanksgiving är passerat. Nu har två enorma högtider fått lämna plats för årets sista: nämligen The Holiday Sesason. Startskottet gick när julgranen tändes vid Rockefeller Center, ett gigantiskt träd som även i år är av sorten Norweigan Spruce.

På kvällen den sista november var det dags. Då samlades tiotusentals människor för den högtidliga stunden då granen tändes, med underhållning och tal. Granen kommer nu att vara fortsatt tänd till och med den 7 januari 2017.

Granen är tänd varje dag mellan 05.30 och 24.00, utom på nyårsafton då den släckas klockan 21.00.

Hur går det då till när en sådan jättegran kommer till New York? Och hur känns det för granen att stå där i mittpunkten för allas blickar? Svaren får du i min tidigare intervju med The Rockefeller Center Christmas Tree i New York. (Föremålet för intervjun kan beskådas högst upp i detta inlägg.)

Vill du ta del av fler julkänslor i New York, kika då in på Jenn – Forever Abroad. Där har min bloggkollega Jennifer Sandström en mycket inspirerande adventskalender. Under hela december får vi ta del av 24 Travel Stories, och jag hade äran att inleda med en berättelse från just New York.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, visst är det! Det är ju ett extra stort ögonblick eftersom det markerar starten på The Holiday Season. Så imponerande med 30 000 LED-lampor …

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, kul att du gillade inlägget! Ja, det är en otroligt mäktig gran de har i New York City. Jag har själv inte varit med vid tändningsceremonin ännu. Men någon gång, så! Kul att du såg det på tv.

Marina
7 years ago

Häftigt med en "tändningscermoni" som drar så mycket folk.

Bigge
7 years ago

Sådan gigantisk gran som ska pryda NY. Jag fick även ta del i firandet av granuppsättningen i spansk tv kanal. Jag kan tänka mig att det är något annat att se den live på plats. Tack för ditt inlägg. Kram🤗🤗