Premiär för Nordic Travelblog Events

I fredags var det inte vilken dag som helst. Då var det dags att plocka fram galastassen och ”dress for success”. Det var nämligen premiär för Nordic Travelblog Events!

Det är något visst med att träffa andra resebloggare. Det har jag berättat om förut, särskilt i inlägget om att resa med resebloggare. Förutom att många av dem blivit nära vänner och bekanta, ger det alltid så mycket inspiration.

Fredagen den 2 december såg ett nytt evenemang dagens ljus: Nordic Travelblog Events. Bakom det står två eldsjälar som tidigare ordnat träffar i annan regi. Men nu står de på egna ben, Cecilia Löwenadler och Anna Nilsson – och det gör de med bravur via Travel & Lifestyle Nordic.

Sheraton Stockholm Hotels röda matta anlände den ena gästen efter den andra, mer eller mindre uppklädd till tänderna. Galakläder glittrade, glas klirrade och kramar utdelas när nya och gamla bekantskaper möttes.

Undertecknad, som inte direkt är någon ”selfie-queen”, lät sig till och med fotograferas flera gånger denna kväll. Först framför Sheratons gigantiska julgran och sedan framför eventets selfiestation.

Anna Ström Åhlén, undertecknad i egen hög person. Foto: Rosita Lincoln.

Resebloggarna hade anlänt både från när och fjärran, bland dem min kära vän Eva Sollén, som driver bloggen People in the Street. Vännen Rosita Lincoln, tidigare bloggare på Rosita reser, var också på plats och förevigade mig ovan. Numera återfinns hon i kryssningsbranschen.

Jag och Eva Sollén från People in the Street.

Så samlades vi för mängder av reseinspiration från kvällens sponsorer. På plats fanns turistbyråerna för Spanien (Murcia), Belgien (Flandern), Israel (Tel Aviv) och Florida Keys och Key West.

Kvällens tema var Travel & Photography och då kom föreläsningen av Getty Images Gallery väl till pass. Vi fick också tips på hur man kan tjäna pengar som bloggare av Trade Tracker Sweden. Sedan bjöds vi på goda viner från Spanien och Israel, ackompanjerat av en buffé. Vi bytte också bord då och då för att mingla, men hur man än bär sig åt är det omöjligt att hinna prata med alla!

Jag är i alla fall extra glad att jag hann lära känna några ”nya” personer lite mer. På bilderna nedan syns Ditte Akker som driver bloggen ”Mitt i … möten & vardagsbetraktelser” och Cathinka Ingman med bloggen På vift. ¨Vid mitt bord fanns också en annan bloggbekant, Christine Ericson med 29 grader. Tack allihopa för mycket trevliga samtal!

Mötet med Ditte blev en speciell överraskning, då jag inte hade en aning om att hon skulle komma. Svalare tider på året är hon gärna i den spanska värmen, men hon har sin bas i Stockholm och var nu på hemmaplan. Ditte kom i vacker sidenklänning (från Peking) och vi fick en mycket trevlig kväll tillsammans, med skratt och utbyten av berättelser. Ditte har varit (nästan) överallt i hela världen och det är en rikedom att få del av hennes erfarenhet och berättarglädje på bloggen.

Ditte Akker (till vänster) med bloggen Mitt i … möten & vardagsbetraktelser och Cathinka Ingman med bloggen På vift.

Allt har dock en ände, så även denna kväll. En delikat dessert avslutade måltiden: Key Lime Pie för de flesta och specialbakade glutenfria cupcakes till mig (mumsigt tack till Sheraton!).Sedan blev det prisutdelning till en samling värdiga vinnare:

”Instagram Competition 2016” peopleinthestreet.se”Visual Storyteller 2016”: discoveringtheplanet.se
”Travel Photographer of the Year”: ohdarling.org
”Travel Innovator 2016”: freedomtravel.se (Glatt överraskade via Skype!)
”Travel Inspirator 2016”: matochresebloggen.se
Special Award 2016”: Linda Hörnfeldt
Årets Nykomling 2016”: blog.wearenodes.com

Stort grattis till er alla! Listan är sammanställd av Maria Karlsson på bloggen Fantasy Dining, som det också var så roligt att
återse.

Eva Sollén från bloggen People in the Street tar emot priset för bästa Instagramkonto.

Fylld av energi (och lite för många jordnötter) satte jag mig på tåget hem till Strängnäs igen. Jag ser redan fram emot nästa träff. Dessutom blev jag sugen på att besöka kvällens presenterade resmål, särskilt Tel Aviv!

Fler som bloggat om kvällen är Mitt i … möten & vardagsbetraktelser, Fantasy Dining, Dryden.se/Traveler’s Edition, People in the Street, Liniz Travel & Lifetyle och Discovering the Planet. Har du gjort detsamma? Berätta, så länkar jag.

Tusen tack till alla, såväl arrangörer som deltagare!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Linda! Detsamma, kul att se dig också. Hoppas vi får tillfälle att prata mer nästa gång.

Ursäkta sent svar på din kommentar men den blev av någon märklig anledning inte publicerad utan fastnade. Nu såg jag den. 🙂

Linda, 155cm.se
7 years ago

Kul att se dig även om vi bara hann snacka en kortis, matigt inlägg och bra sammanfattning!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, jättetrevligt! Instämmer i att tiden gick så fort. Men nästa gång "paxar" jag dig tidigt, hehe. Ser redan fram emot nästa träff!

Fantasy Dining
7 years ago

Det var så trevligt att träffa dig också. Synd att tiden gick så snabbt och vi inte hann prata mer. Det kommer fler gånger!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack detsamma, Christine! Det var verkligen roligt att träffa dig. Du har rätt: Vart tog tiden vägen? Den bara försvann. Men så ska det väl vara när man har roligt! Ja, nästa gång får du lämna kryckorna hemma. Önskar dig fortsatt god bättring och en skön helg!

Christine - 29°
7 years ago

Så himla kul att ses! Ser redan fram emot nästa event för timmarna här försvann för fort. Och då ska jag även se till att lämna kryckorna hemma och bära klänning jag också. 😉

Ha en fortsatt fin dag!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, Daniel! Ja, jag fattar inte. Vart tog tiden vägen? Nästa gång, då är det obligatoriskt. Påminnelse i Outlook och alarm i mobilen. 😉 Tur att vi kan prata här så länge!

Daniel Rydén
7 years ago

Härligt inlägg från en härlig kväll, synd att vi inte hann prata mer! Nästa gång va? 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, vad kul du gillade rapporten! Stort grattis till er igen, ni var verkligen värda att vinna!

Jag blev jätteglad att se er på skärmen och den råkade vara rakt framför mig, så jag vinkade som en tok fast ni så klart inte kunde se mig, haha, 😉

Ja, era miner när ni fick reda på sanningen: Helt underbara! Hade tänkte lägga med en bild på er men den blev tyvärr för suddig. Tror publiken var minst lika uppspelt!

Nästa gång får vi absolut hoppas att vi ses! Ha det fortsatt fint på resan.

FREEDOMtravel
7 years ago

Vad kul att läsa din rapport! Vi hade förstås velat vara där, men nu fick vi ju i alla fall vara med på ett hörn 😉 Och ja, vi blev så överraskade att vi trodde att vi hörde fel, haha. Hoppas vi kan vara med nästa gång!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Dito, Ditte! Vill så gärna tipsa andra om din läsvärda blogg.

Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Ditte! Jag blir så otroligt glad över att du kunde släppa det onda och ha en trevlig kväll. Den blev ju helt enkelt oförglömlig.

Det gläder mig också att jag gav dig energi och att du tyckte så mycket om detta blogginlägg om kvällen. Det är ju inte lätt att återge alla fakta när det är så många intryck att ta in och tiden går så fort.

Du ska veta att du förgyllde min kväll också, på alla sätt! Tusen tack tillbaka. Ser redan fram emot fler träffar.

Allt gott till dig också!

Kramar

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, det är alltid lika roligt att träffa dig också! Extra kul att se dig på prispallen också. Återigen grattis!

Ja, visst var det en fantastisk kväll! Så synd att tiden flyger så fort bara. Längtar redan till nästa träff. Jag har läst ditt fina inlägg nu och lägger till dig i listan över gäster som bloggat om eventet.

Kramar

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lina! Och, inte minst, detsamma! 🙂 Så synd att vi inte hann talas vid mer. Jag ser redan fram emot nästa träff!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du har läst om kvällen! Ja, det var verkligen en minnesvärd tillställning. Roligt att kunna bidra med länkar. Det är ju det som är så underbart med bloggvärlden: att man alltid hittar både nya guldgruvor och vänner.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lina! Ja, det skulle vara så roligt att få träffa dig framöver. Vi har ju en hel del att prata om! 🙂

Lina - The world according to AdrenaLina

Vad roligt att läsa om er kväll 🙂 Kul att det blev så lyckat! Jag hoppas kunna ha möjlighet att vara med någon gång framöver och få träffa er alla 🙂

Marina
7 years ago

Jag har läst om kvällen på fler ställen och förstått att det var en fantastiskt kul tillställning. För egen del betyder alla era olika inlägg länkar till fler härliga bloggar – tack!

Ditte
7 years ago

Jag glömde ju tacka för länk och fina ord…
Men allt värmde!
Kram!

Ditte
7 years ago

Vilket fantastiskt bra inlägg om kvällen! Ett rent nöje att läsa det! Lite som att uppleva kvällen på nytt! Väldigt roligt för alla som fick välförtjänta priser och jag gladdes med dem alla.
Det var verkligen väldigt roligt att ses och jag hade hoppats att du skulle vara på plats och det var du. Du gav mig så mycket energi och bidrog verkligen till att jag för kvällen kunde släppa det onda och bara ha väldigt trevligt.
Tusen tack!
Önskar dig det bästa!
Kram!

Liniz Travel
7 years ago

Så roligt att ses snygging!!!!

Eva - People in the Street

En underbart härlig och trevlig kväll med många givande möten. Helt enkelt en oförglömlig kväll och som vanligt så roligt att träffa dig 🙂
Håller på med ett inlägg och messar när jag hinner klart med det.

Kram så länge <3