Fem saker jag medvetet låter bli att göra i New York

Gång på gång fortsätter jag att resa till New York. Men vissa saker gör jag aldrig, fast jag kanske borde? Det här är fem saker jag alltid skippar i New York!

1. Äta svart glass med aktivt kol

Till att börja med så är jag väldigt anti sånt som är hajpat. Jag vägrar att ställa mig i flera timmars kö för att köpa något som man ”ska” ha ätit efter att man lagt upp den obligatoriska bilden på Instagram. Beviset för att man varit där.

Svart glass med aktivt kol är ett sådant exempel. Kanske har du själv smakat eller i alla fall hört talas om denna hajp? Hur det smakar? Ingen aning, men en testare berättar i filmen nedan. Hur som helst är det för sent.

Livsmedel med aktivt kol har i år blivit förbjudet i New York. Det visade sig nämligen vara stora hälsorisker med den här ingrediensen! Glassen serverades på Morgenstern’s, och kanske får det ändå bli ett besök för att testa deras andra glassar. Annars slinker det gärna ner några glasskulor på Cucina di Pesce. Både billigt och galet gott!

2. Köa för att äta cronuts

Succén var ett faktum och hajpen hysterisk när Dominique Ansel lanserade bakverket cronuts. Kort sagt en korsning mellan en croissant och en donut.

Folk köade utan att tveka i timmar för att köpa dessa cronuts. Under kötiden serverades gästerna varm choklad och lite andra smakprover från bageriet, innan de släpptes in för att köpa högst två stycken per person av dagens begränsade utbud.

Själv gillar jag varken croissanter eller donuts, och då faller ju liksom hela idén? Dessutom ogillar jag som sagt hajpar och jag äter även glutenfritt. Är jag en tråkmåns, så lider i alla fall inte bageriet av det. Desto gladare blir Erin McKenna’s Bakery och Little Cupcake Bakeshop.

3. Besöka Frihetsgudinnan

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag har inte besökt Frihetsgudinnan och har inte heller några planer på att göra det. Varför inte, frågar sig säkert vän av ordning? För det första känns det som en alldeles för turistig sak att göra och därmed tidsödande.

Ska jag stå i kö i evigheter för att titta på något jag sett miljoner gånger på bild? Och dessutom betala för det? Dessutom är jag faktiskt inte så intresserad av detta verk att det skulle vara värt det. Det är så mycket annat jag vill göra i New York.

Nej, jag nöjer mig med att åka förbi med båt. Det gills ändå, och dessutom får man vackra vyer på köpet. Att åka med gratisfärjan till Staten Island eller Ikeafärjan till Red Hook i Brooklyn är heta tips.

4. Åka till outlets utanför New York City

Att shoppa på outlet i New York är roligt, särskilt om dollarkursen är låg. Men även annars finns det stora möjligheter att fynda. (Läs gärna min stora guide till att shoppa prisvärt i New York.) Men många åker även till outlets utanför staden.

Woodbury Common Outlet och Jersey Gardens lockar vissa shoppare, som då får avsätta en heldag med buss eller bil tur och retur till dessa malls/shoppingbyar utanför staden. Visst, det är säkert bra för den som letar särskilda märkeskläder.

Men själv är jag helt nöjd med de outlets som finns i New York City. Mina favoritbutiker vid Union Square (bilden nedan) är närmast kungliga hovleverantörer vid det här laget. För att inte tala om alla väsk- och skofynd jag alltid gör på Century 21.

5. Gå och se baseball på Yankee Stadium

Här borde jag skärpa mig, jag vet! Även om jag är totalt ointresserad av baseball (ja, det mesta i sportväg utom att själv styrketräna, cykla och promenera), så finns det ju faktiskt skäl.

Baseball är ju USA:s nationalsport och en stor folkfest. Jag inser ju faktiskt, om jag tänker efter, att det måste vara en häftig känsla att bara vara på plats och känna stämningen. I teorin. I praktiken tänker jag alltid att jag vill prioritera annat i denna fantastiska stad.

Tips på hur du köper biljetter till baseball i New York har därför hittills inte funnits på denna blogg. Det hör ju inte till mina bitar av det stora äpplet. Men om det hör till dina, då kan du läsa här hur du beställer biljetter till Yankee Stadium. Och vem vet, jag kanske ändrar mig?

Men vad brukar jag då göra i New York?

Ja, det är bara att läsa den här New York-bloggen så får du veta, via mina hundratals tips.

Jag älskar god mat och dryck, att upptäcka annorlunda ställen utanför turiststråken, att se ovanlig och häftig konst, promenera och utforska New Yorks hemligheter. Fler tips kommer hela tiden, och inte minst kommer jag att ladda tipsbanken på min nästa resa till New York.

Är du trots allt sugen på att äta cronuts, se kartan nedan. Jag tar dock inget ansvar för eventuell bortslösad kötid … 😉

Har du gjort någon av de här sakerna och vad tyckte du i så fall?

Enjoy!

 

Här hittar du cronuts i New York:

Foton/Photos:
NYC by night: Denys Nevozhai, Black ice cream: Toa Heftiba, Cronuts: Travis Wise, Statue of Liberty: Julius Drost 
Yankee Stadium: Chanan Greenblatt, Burlington Coat Factory: Anna Ström Åhlén, TravelAnna at Rosemary’s: Evy Knoph

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4000mil
5 years ago

Kul vinkel! 🙂
Det där om Frihetsgudinnan visste jag ju sen förut. Angående baseball, så jag det är kul på papperet och de första 10 minuterna. Men sen så otroligt meningslöst att man somnar av leda. Inget händer och ingen tittar på matchen. Jag försökte några gånger i Boston…

Ama de casa
5 years ago

Tre av sakerna har jag helt omedvetet undvikit.

En av grejerna har jag gjort men inte i NY. I Toronto kollade jag när Yankees spelade baseball mot Toronto Blue Jays. Bara för att ha gjort det. Ja, sett en baseballmatch, alltså. Har nu sett alla dom ”Big Four”, men bara en gång förutom ett helt gäng med NBA-matcher.

Frihetsgudinnan har jag nästan besökt 1988. Steg iland, gick in i fundamentet hon står på och vände sen eftersom det var kö ända därifrån. Tänker inte göra om försöket kan jag säga 🙂

Ann-Louise
5 years ago

Hade inte hört talas om svart glass med aktivt kol men det låter inte som nån höjdare. Föredrar nog vanlig glass. Håller med dig om de andra punkterna också men resten av familjen skulle gärna vilja gå på baseball. När det gäller Frihetsgudinnan så är det ju att se den från utsidan som är det roliga, så jag känner inte något behov av att vara inuti den. 🙂

Orsakulla mamma vid 20, nu lärare och doula

Så kul att få ta del av saker du aktivt väljer bort, blir ett lite annorlunda koncept mot det annars i bloggvärldens detta måste du göra :D. Kul att få din syn på sakerna 🙂

Eva – People in the Street

Nope, jag har inte gjort några av dessa saker. Jag har varit utanför både nya och gamla Yankee Stadium, sett en oäääändligt lång basebollmatch i Toronto (tack det räckte bra så) och jag kan annars bara hålla med dig. Det finns roligare saker att göra i världens bästa stad 🙂