Tre spännande saker just nu: Event om reseapp, konsert med Kodaline och resa till New York

Den här månaden är det flera spännande saker på gång. Jag har varit på ett resebloggarevent om appen Wowanders, jag ska på konsert med ett av mina favoritband och snart packa för New York!

Ibland händer mycket roligt på en gång och då är det så klart bara att tacka och ta emot. Oktober är förstås en speciell månad för mig eftersom det är då jag är född. Men förutom födelsedagsfirande har jag tre toppengrejer att bocka av denna månad.

1. Presentation av reseappen Wowanders på Generator Hostel

En ny app som är både resedagbok och källa till tips, det är Wowanders. Jag hade hört om denna app men inte bekantat mig närmare med den förrän helt nyligen.

Torsdagen den 4 oktober var jag på ett event med Wowanders, för att lära mig mer. På plats fanns också flera av mina resebloggarkollegor, både gamla och nya bekantskaper. Som alltid när vi ses, blev det en fantastiskt trevlig kväll där tiden går alldeles för fort. Men några glada timmar tillsammans fick vi, med intressant presentation, goda tilltugg och många skratt.

Värd vad Generator Hostel, ett mycket läckert hotell nära Centralstationen i Stockholm. Ja, jag vill nog kalla det hotell fast jag inte sett rummen. Restaurangen gav nämligen inget vidare ”hostelliknande” intryck. Kreativa designlösningar och inbjudande miljöer väntade oss denna kväll, något som absolut väckte mersmak. Jag vill också slå ett lag för deras makalöst goda alkoholfria drinkar!

Wowanders kommer jag att utforska mera. Deras app läser nämligen av de valfria foton du lägger upp från din resa och berättar var du varit. Sedan kan du skriva en kort recension som du delar med dina vänner. Ett spännande komplement till (eller varför inte en ersättning för?) Tripadvisor. För vem litar du mest på, om inte dina vänner? Wowanders app uppdateras ständigt, och de uppmanar användarna att även lägga upp såväl negativa som positiva upplevelser från en resa.

2. Konsert med Kodaline på Södra Teatern i Stockholm

Jag har sett dem förut, irländska Kodaline. Först i Stockholm 2016  (på Berns) och senare samma år i Ostrava i Tjeckien, där de uppträdde på Europas coolaste musikfestival.

Senast hade jag plats längst fram, i pressdiket, en sådan där ”once in a lifetime”-händelse som man kan leva länge på. Ja, faktiskt en av många saker jag älskar med att resa. Läs mer via länken ovan.

Nu, närmare bestämt i kväll, är det dags igen. Då kommer jag och två av mina söner att se Kodaline på Södra Teatern, återigen i Stockholm. Det är en ovanligt liten lokal för ett band som annars uppträder för stora arenor. Men det har sin charm och sina fördelar det med. Och kanske upptäcker även Sverige och svenskarna detta bands storhet i sinom tid. Nyfiken? Lyssna gärna på klippet längst ner.

3. Packa för en resa till New York

En annan app, nämligen min nedräkningsapp, visar nu ”11 dagar kvar till New York”. Det är nästan ofattbart hur fort tiden har gått sedan jag och min vän Eva, med resebloggen People in the Street, spontant bokade en New York-resa tillsammans.

Jag har ju fått en viss vana nu, när det gäller att packa för en resa till New York. Inte minst en höstresa! Just nu har jag för mycket att göra i mitt företag för att ens börja tänka på listan. Men jag har ju mina tidigare tips att gå tillbaka till, och mycket sker också på känn. Jag vet att vädret växlar fort, att sköna promenadskor behövs och vilka reseprylar jag inte kan resa utan. Vill du ta del av mina tips, är du välkommen att läsa tidigare inlägg Så packar du för en höstresa till New York och Packa smart för din resa till New York.

Förberedd annars, för denna New York-resa? Nej, inte särskilt. Den här gång får det bli både research och spontana utflykter på plats. Och det brukar ju bli alldeles underbart, det med.

Vilka saker har du att glädja dig åt i oktober 2018? Berätta!

Foton: Anna Ström Åhlén, utom överst: Element5 Digital.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva - People in the Street

Ja jisses. Spontant och lite lagom oförberedda! Vi kommer att ha det toppenbra 😊 Vi får gå lite på rutin, hahaha 😉

Ditte
5 years ago

Jag fick tips om appen Wowanders men den känns inte helt klar för mig. Skulle nog behöva mer info om hur den används. Har passerat Generator Hostel och kul att de finns på fler platser i Europa. Tror konceptet är riktigt bra. Södran och gruppen Kodaline låter toppen. Lyssnade på klippet.
Och N.Y. Jag förstår att du längtar. Och packa hinner du. Du har ju all rutin i världen på att packa för en vistelse där.
Stor kram!

Christine - 29°
5 years ago

Blir lite nyfiken på den där reseappen. 🙂
Ha en så underbar resa nu.