Pinkberry – frozen yogurt i New York (och en varning för potholes)

Frozen yogurt är ett måste på din New York-resa. Om inte annat ifall temperaturen stiger och du är i desperat behov av svalka. (Du vet väl hur man omvandlar Fahrenheit till Celsius och tvärtom?)

Pinkberry är en av de kedjor som serverar just frozen yogurt. Man satsar på hälsosam yoghurt med låg (eller obefintlig) fetthalt och aktiv bakteriekultur. Nyfiken på innehållet? Här finns en lång lista, på deras sajt.

Personalen visade upp glada miner och ställde gärna upp på bild. Snart skulle jag dessutom behöva deras hjälp i en krissituation … Men det var jag än så länge lyckligt ovetande om, när jag valde bland tillbehören.

Toppingen inleder dig nämligen i stora frestelser. Varsågod att välja bland allt från frukt och bär till strössel, nötter, choklad och godis. Det är bara att lassa på, med risk för att yoghurten inte blir så nyttig längre. Men det är det knappast läge att fundera över.

Så till den oväntade olyckan. Mätta och belåtna skulle jag och min kompis bege oss mot The Highline. Vi korsade gatan utanför, solen sken och det rådde allmän våryra. En bilförare till och med sittdansade i väntan på grönt ljus. Vi skrattade och började gå över gatan – och där tog det roliga slut.

Jag klev rakt i ett ”pothole”, mitt på ett övergångsställe! Ett flera decimeter djupt hål, där foten bara vek sig under skarp smärta. Det var bara att konstatera faktum: Jag hade stukat foten. Den första tanken som landade i mitt huvud var ”is”. Jag måste kyla foten och var fanns närmaste möjlighet om inte på Pinkberry?

Linkande var jag snart tillbaka i butiken och blev mycket väl omhändertagen. Personalen hämtade direkt en ispåse och lät mig sitta med foten i högläge den närmaste timmen. The rest is history, som det heter. Resten av resan blev inte riktigt som planerat.

En stor varning utfärdas härmed: Akta dig för potholes i New York! Titta inte bara på skyskrapor, folk och gatuskyltar. Titta ner i marken också. Här får du veta mer om de förrädiska hålen i New Yorks gator.

Här hittar du Pinkberry i New York. Njut – och gå försiktigt!

Enjoy!

PS. Du gillar väl New York – My Bite of the Big Apple på Facebook? Välkommen dit för ännu mer inspiration och tips om New York.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.
>

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Välkommen hem! Vad kul att du börjat blogga om resan. Jag har kikat in flera gånger i förväntan … Själv har jag haft fullt upp senaste veckan men snart kommer ett nytt inlägg här också! Kramar

Therese
9 years ago

Missade detta ställe i New York, men nästa ggn kanske 🙂
Nu har jag börjat blogga om min resa.
Kramar

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Det har varit fullt upp här ett tag men jag är snart tillbaka "i rutan". Tack för tipset! Måste genast kika in hos dig! 🙂

scottishmoments
9 years ago

Ja precis. Man får se det från den positiva sidan:)
Kika gärna in på min blogg om du har en minut över. Jag tipsar om hur man kan vinna en resa till Skottland:)

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack, Towe! Ja, det var dessutom tur i oturen att jag varit just på ett glasställe. Då var det lätt att hitta is efter olyckan. Någon kommer att vara mycket mera försiktig i fortsättingen. 😉

Towe
9 years ago

Stackars dig! Tur att du fick fantastisk glass iallafall – och de där hålen är inte att leka med.

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket, Annika! Blir alltid så glad för dina positiva kommentarer. Olyckan hände i våras, så foten är betydligt bättre nu. Men en rejäl stukning tar tid att bli av med. Jag kommer garanterat att vara försiktigare nästa gång!

Annika
9 years ago

Vilket trist slut på en härlig yoghurtresa, men med de goooda minnena från den önskar jag att du kryar på dig snabbt samt har lite bättre koll på underlaget:-)) Härlig blogg som vanligt Anna!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Ja, tänk så snabbt olyckan kan vara framme. Trist men tur ändå att det inte gick ännu värre. Yoghurten var verkligen god i alla fall! 😀

Scottish Moments
9 years ago

oj, det var ett snopet händelseförlopp… yoghurten ser dock supersmarrig ut!