Så räknar du om Fahrenheit till Celsius – för koll på temperaturen i New York

På väg till New York i sommar? Då kan du säkert räkna med mycket sol. Somrarna tenderar ju att bli mycket varma i det stora äpplet. Men har du koll på temperaturerna i Fahrenheit? Det kan vara bra att veta om prognosen 66 grader betyder att du ska plocka fram tjocktröjan eller linnet.

Fahrenheit är den temperaturenhet som används i USA, och den introducerades av den tyske fysikern Daniel Gabriel – just det – Fahrenheit. Året var 1724. På den här temperaturskalan är vattnets fryspunkt 32 grader och kokpunkten är 212.

Formeln för att omräkna Fahrenheit till Celsius är denna: (TF – 32)·5/9 = TC
Vi som inte har svart bälte i matematik (eller helt enkelt är lite bekväma av oss) föredrar dock ett enklare sätt. Varsågod:

Här är en omvandlingstabell för att konvertera Fahrenhet till Celsius (och Celsius till Fahrenheit):

Foto: William Bout.

Nu får vi hoppas på en skön sommar i staden som aldrig sover. Och skulle det regna är det förstås ingen katastrof. Här är tips på 35 måsten, saker du inte får missa i New York. Det finns något för alla väder, var så säker.

Enjoy!

PS. Behöver du hjälp med att packa för New York? Här finns tips.

17
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
13 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TravelAnnaChristine - 29°Ama de casaEmma. Sol som sol?★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lä Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ama de casa
Guest

När vi är i USA en längre tid brukar jag kunna lära mig dom där graderna i skallen. Men eftersom det är teflon där inne nuförtiden så har det ramlat bort tills nästa gång och jag får börja om.
Har en fiffig app i mobilen som räknar om diverse grejer fort och lätt, temperatur, längd, volym mm. Mycket användbar! Men det stör mig att alla inte kan använda det metriska systemet, eller köra på höger sida av vägen? Och tänk vad bra det hade varit om hela världen pratade svenska 😀

Ama de casa
Guest

Det stör mig också lite att din blogg aldrig accepterar verifieringskoden vid första försöket HUR noga jag än är! 😉

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lä
Guest

Fantastisk app onekligen :D. Jag är inget matematisktgeni så behöver absolut sånt där 😉

Christine - 29°
Guest

Vilken jädra formel, jag fattar noll. Ha, ha! Tack för omvandlingstabellen! 🙂