The Bourgeois Pig – läcker bar i New York

Foto: Anna Ström Åhlén.


Drinken heter Marie Antoinette. I glaset framför dig lyser den klarröd i dunklet, med bubblande champagne, blodapelsin, fläder och orange bitters. Det är friskt, läskande och förtrollande och du tänker, att namnet kunde inte vara bättre.

Du befinner dig på The Bourgeois Pig, en magisk plats i East Village. Runt omkring pulserar New York-kvällen med smittande skratt, tutande trafik och alla nyanser av neon.

Foto: Anna Ström Åhlén.

Men här inne kunde det vara 1700-tal. I det rikt dekorerade taket glittrar takkronan, som hämtad från ett palats. Röda sammetssoffor omsluter dig med mjuka dynor, och en förgylld karm ger känslan av en tron.

Medan du sippar på den blodröda drycken, vandrar tankarna. Är det du som är hon eller hon som är du – drottningen som namngivit din drink? För ett ögonblick stannar tiden.

Så låter du blicken svepa över ”Borgarsvinets” gäster: en blandning av åldrar och stilar. Precis som vid tiden för franska revolutionen, nu och alltid.

Kanske känns lokalen som en bordell eller dekadent salong? Kalla den vad du vill. Men här bjuder stämningen dig att stanna.

Foto: Anna Ström Åhlén.
Blir du hungrig är det bara att ta en titt på menyn. Här frestar delikata ostar och fonduer. De sistnämnda finns som Sweet eller Savory, perfekta att dela på för dig och din dejt. Du kan också avnjuta bruschetta, sparris, krabbsallad och mycket mer.

Skulle inte drinkarna locka din strupe, kanske det hembryggda ölet
gör det – med smak av ingefära?

Beställ gärna bord i förväg, om du tänker äta eller komma sent på kvällen. Men misströsta inte. Vad gör en stunds väntan vid det – under ljumma kvällar – vidöppna fönstret mot gatan? På din ena sida sagan, på den andra verkligheten. Hit lär du återvända, var så säker …

Adress: 111 East 7th Street.

PS. Ursprungsidén till att besöka denna bar fick jag från den eminenta guideboken Ett annat New York. Följ länken för att läsa mer om den och New York-bornas egna pärlor!

Foto: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments