Lucien – romantisk fransk restaurang i East Village

Längtar du efter fransk mat när du är i New York? Inga problem. Här finns förstås mat från hela världen, så även Frankrike. Men vissa ställen är extra gemytliga, med den där speciella känslan som bara en genuin bistro kan ge.

Lucien är en fransk restaurang i East Village, som du inte får missa. Här blir du bokstavligen förflyttad till Paris, genom den mysiga stämningen. På de ockragula väggarna trängs fotografier och målningar, här och var uppblandade med skyltar och franska citat.

Den dämpade belysningen och gemytliga miljön gör detta ställe perfekt för en romantisk kväll.

Bland gästerna finns alla konstellationer, från de nyblivna unga föräldrarna som diskret matar sin bebis till väninnorna i sjuttioårsåldern som avhandlar familjefrågor. Här träffas också affärsbekanta efter jobbet eller, som i undertecknads fall, New York-älskande besökare.

Då jag hört talas om hummerpastan på Lucien, föll valet genast på den. Det ångrar jag inte! Det var mycket gott men tyvärr kom hummersmaken inte helt till sin rätt, då tomatsåsen visade sig vara rejält stark. Detta framgår inte av menyn, så ett hett (!) tips är att be om ”less spicy”. Då blir det perfekt!

Mitt ressällskap valde Filet Mignon, som också utföll till belåtenhet (dock inte när det gällde pommes fritesen). Efter en del sneglande på bordsgrannarnas mat, kunde vi konstatera vilka rätter som var populärast. Nästa gång blir det garanterat Moules Mariniére eller lammracks!

Den mysiga stämningen rådde även på toaletterna. Något som undertecknad förstås var tvungen att föreviga …

Så ett par ord om servicen: Här känner du dig välkommen. Vi blev till och med bjudna på varsitt extra glas vin i slutet av måltiden!

Sugen på att besöka Lucien? Bege dig till East Village. Då har du dessutom nära till stora shoppingmöjligheter och mysiga barer, som säkert lockar när mörkret faller över New York. Prova till exempel The Bourgeois Pig. Du kommer inte att ångra dig!

Adressen är: 14, 1st Avenue.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén och Anders Ström.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments