Aria Wine Bar – vinbar och italiensk restaurang i West Village, New York

Min absoluta favorit bland stadsdelarna i New York är West Village. Här bugar träden över vindlande gator med låga hus. Och här är hetsen från Times Square fjärran, ersatt av en annan känsla – vibbar från Paris!

promenad i West Village får du inte missa Aria Wine Bar, som (vilket namnet anger) är en vinbar men också en tapasrestaurang.

Mitt besök här blev en riktig lyckoträff! Här förflyttas du till en italiensk taverna, med rustika träbord och gemytlig stämning. Vinet serveras i vanliga dricksglas, som sig bör vid Medelhavet, och brödet kommer i vackra korgar.

De blottlagda tegelväggarna påminner om att du ändå är i New York. För att inte tala om läget. Aria ligger nämligen vid Perry Street, där man kan finna den berömda trappan till Carrie i Sex and the City.

Så var det maten, som kort och gott smakade gudomligt! Jag beställde skaldjurspasta, där en mustig tomatsås kröntes av musslor, räkor och bläckfisk. Vitlök var så klart en av ingredienserna. Tillsammans med brödet, olivoljan och det svala vinet var medelhavskänslan komplett.

Lokalen är populär och därmed lite stimmig. Men om du vill sitta lite vid sidan av, passar det att sno ett fönsterbord och spana på folk. En alldeles utmärkt sysselsättning i New York!

Adressen är 117 Perry Street (mellan Hudson St och Greenwich St). Nedan kan du se en intervju med en av ägarna.

Enjoy!

PS. Missa inte att följa den här bloggen på Facebook, för ännu mer tips och inspiration.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, Lena! Ja, det där besöket är ett fint minne på många sätt: underbar New York-miljö, delikat mat och dessutom härligt sällskap med en god vän. Ha det fint du med!

lenaiwales
8 years ago

Vad du frestar! Ser så läckert ut!
Ha en trevlig söndag!