Fem goda smakupplevelser du inte får missa i New York


God mat, det är bland det bästa med en resa till New York. Åtminstone tycker jag själv det. Men jag vet att vi är fler! Här är fem goda smakupplevelser som du inte får missa – bland det godaste jag någonsin ätit i New York.

#1 Chelsea Burger på New York Burger

Var finns den bästa hamburgaren i New York? Det är en ständigt omdebatterad fråga och smaken är som den berömda baken. Min egen favorit är New York Burger och då närmare bestämt hamburgaren Chelsea Burger (se översta bilden). Här möter krispigt bacon saftigt kött med cheddarost. Numera finns den också med glutenfritt bröd, hurra!#2 Avokadosmörgås på Le Pain Quotidien

Den är omtalad av många, denna legendariska Toasted Avocado Tartine. Jag hade tidigare enbart ätit frukost på Le Pain Quotidien, något som också varmt kan rekommenderas. Men nu har jag även smakat den berömda smörgåsen. Här varvas skivad avokado med spännande ingredienser som fänkål, gulbeta och citruskumminsalt. Ett stort plus för att den också finns med glutenfritt bröd! Här är receptet.

#3 Hummer i ”korvbröd” på Luke’s Lobster

Den är numera också en legend, den färska hummern på Luke’s Lobster. Ja, jag skulle sträcka mig så långt som att säga att det är det godaste jag någonsin ätit i New York! Självklara tillbehör är saltgurka och chips. Varje resa är ett besök här en självklarhet, och nästa gång kommer jag att gå dit med extra glada steg. De har nämligen börjat med gluten-friendly rolls! Med detta menas att de inte kan garantera total glutenfrihet, då brödet finns i en miljö bland annat bröd. Men det bakas helt glutenfritt!

#4 Summer Salad på B Cup Café

Redan efter ett par tuggor vet jag att detta är den godaste sallad jag någonsin ätit. Alla råvaror är otroligt fräscha och smakkombinationen är både somrig och kreativ. Att man dessutom äter i en läcker miljö med fri wifi gör inte saken sämre. Läs mer i mitt tidigare blogginlägg om B Cup Café i Alphabet City.

#5 Pommes frites på 230 Fifth

Om pommes frites är en egen måltid kan man diskutera, men missa inte den här. Det tog inte många minuter innan jag och min kompis länsat skålen, ackompanjerat av varsitt glas vin. Godare pommes har jag sällan ätit! Utsikten här uppe är också ”to die for”. Men var? Jo, på 230 Fifth, en av New Yorks mest kända takbarer.

Vill du ha fler tips på god mat och dryck i New York? Sök bland etiketterna här på New York-bloggen.

Vad är det godaste du någonsin ätit i New York? Berätta gärna.

Enjoy!

PS. Du är också välkommen att följa New York-bloggen på Facebook. Jag rekommenderar även mitt Instagramkonto för mer inspiration om både New York och mina andra resor, som du för övrigt kan följa på bloggen Other Bites of the World.

Samtliga foton om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating