Trailer Park Lounge – New Yorks häftigaste bar?

Reklamskyltar från förr, en upplyst snögubbe, udda samlarobjekt och en skyltdocka som är gravid. Det är bara en del av den kitschiga inredningen på Trailer Park Lounge. Och mitt i allt står faktiskt en trailer. Åtminstone en halv. Kan detta vara New Yorks häftigaste bar? Jag tror det. 

Den som tar en promenad på New Yorks gator upphör aldrig att förvånas. Man behöver inte gå många meter innan det finns något att fotografera, oavsett om det är snyggt, fult, imponerande eller bara galet.

En toalett som askkopp för ”butts”

Det första jag ser av Trailer Park Lounge är en blomstrande toalettstol, som samtidigt är en askkopp. Ja, du läste rätt. Ganska udda till och med för att vara New York. När jag springer på den här toalettstolen är det inte på jakt efter att hitta en fräsch toalett i New York. Nej, det är den vitsiga skylten som fångar mitt intresse: ”No if’s or and’s. Only butts”. Plus det finurliga användningsområdet förstås. (Någon som inte greppade skämtet? Butt betyder cigarettfimp.)

Efter att ha förevigat denna finurliga askkopp, går jag vidare i rask takt. Jag är nämligen på väg till andra nöjen denna kväll. Faktum är att jag inte ens noterar att toaletten står utanför en bar.

Ett udda ställe i New York

Men när jag senare kollar min lista över ovanliga saker att göra i New York ramlar polletten ner. Jamen, just det! Trailer Park Lounge var det ju jag passerade, den coola bar som jag faktiskt tänkt besöka.

Sagt och gjort. En kväll är det äntligen dags för Trailer Park Lounge. Och direkt när jag klivit innanför tröskeln är det dags att hala fram kameran igen …


New Yorks mest kitschiga bar

Jag har nog aldrig i mitt liv sett så många udda saker i en bar, så många knäppa, roliga och kitschiga motiv. Uppe i taket, i en himmel av ljusslingor, flyger jultomten och hans renar fram. En snögubbe plirar i ett hörn medan en skyltdocka gör sig redo att föda (!), precis ovanför baren. Allt i ett hav av småpryttlar som blinkar, gömmer sig eller sticker fram för att slåss om min uppmärksamhet.

En trailer i baren

Men trailern då? Jodå, en sådan finns det som tronar längs ena långsidan, delvis inbyggd i väggen. I det runda fönstret kikar invånaren fram: ännu en skyltdocka med något stel blick.

Staket och grönskande häckar ramar in lokalen i mysiga bås, där det sippas på drinkar och även mumsas på mat.

Jag och mitt sällskap @restanten nöjer oss med varsin drink. Vi har nämligen precis ätit italiensk middag alldeles intill (mer om det framöver). Senare väntar också besök på en takbar med glasgolv, så vi tar ”one for the road”.

Vad ”Elvis” önskade år 2000 i Florida

Men hur kom det här stället egentligen till? Mäkta imponerad söker jag svaret på deras webbplats. Där får jag veta att allt började med två business partners som satt med varsin donut i Florida när en Elvisimitatör plötsligt kom fram. Här är vad han, med släpig röst, sade till de förstummade killarna:

”Boys, I want you to go back up to New York and open a restaurant where cheeseburgers cook on the open grill night and day, where homemade chili and thick & melty mac n’ cheese are always available. Where ”mile-high” BLT’s and juicy, grilled chicken sandwiches are there for the asking. Where the tastiest, most magnificent margaritas and ”ice cold” cans of beer flow like water. A place with the tackiest, most fun atmosphere anywhere around, and don’t forget to have plenty of velvet paintings of me hanging on the walls. Go on fellas, go back up to New York and make me proud!”

Ja, ”the rest is history” som det heter. Att de har lyckats kan vi nog hålla med om. Eller hur?

Nyfiken du med? Ta dig till 271 West 23rd Street i New York, gärna under happy hour. Du kan också hyra hela eller delar av stället för en egen fest. Gissar att du vinner en Oscar för bästa miljö då. Eller i alla fall den knäppaste.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales
4 years ago

Den baren gillar jag! Tycker om när det är massor av udda grejer att titta på, en upplevelse.
Jag hade en gammal toalett med blommor i i trädgården förut, men min man tyckte att det var lite för udda, så den försvann efter ett tag.
Härligt inlägg!

FREEDOMtravel
4 years ago

Kul inredning! Det känns som att man får stanna länge om man ska hinna titta på allt 🙂

Emma, Sol som sol?
4 years ago

Herrejisses så mycket prylar! Och gu så glad jag är att jag inte städar där.

Askkoppen är ju klockren. Och skylten gjord av gamla regskyltar är så himla snygg!

Ama de casa
4 years ago

Vilket häftigt ställe! Hur kitschigt som helst 🙂 Ännu ett braigt tips från dig 🙂
Gillade toaaskkoppen med en härligt humoristisk skylt 😀

Ditte
4 years ago

Åh, Anna! Jag tittar, läser och njuter. Så gärna jag skulle vilja uppleva N.Y . igen. Här är allt så möjligt! Jag funderar på mitt år här, 1978-79 och alla resor hit under 80, 90 och början av 2000-talet. Mycket har ändrats men N.Y. är ändå alltid N.Y. Önskar och hoppas att jag ska komma hit ännu en gång.
Stor kram!