Brooklyn Bridge Park

Har du promenerat över Brooklyn Bridge? Om inte, sätt det genast på att göra-listan inför ditt nästa besök i New York.

Brooklyn Bridge är en riktig New York-upplevelse, med sina snart 130 år på nacken och sin pampiga konstruktion. Dessutom bjuder bron på fantastiska vyer över Manhattan.

Hur många gånger har inte Brooklyn Bridge synts på film? Det var här som Miranda och Steve i Sex and the City beslöt sig för att återförenas. Och det var här som Kate i Kate och Leopold tog det hisnande språnget från nutid till 1800-tal.

Men när du promenerat från Manhattan över bron, missa då inte Brooklyn Bridge Park. Parken är en grönskade plats för både aktiviteter och rekreation. Vila dina trötta ben efter allt promenerande och njut av strålande vyer. Här slår du dig gärna ner med en picknick eller god bok. Eller varför inte samla ett gäng för att spela volleyboll?

På Brooklyn Bridge Parks egen webbplats finns många tips på aktiviteter och event. Parken bjuder på mer än du kan tro vid första anblicken. Bland annat kan du (gratis) prova på yoga och pilates, se konstinstallationer och gå på konsert. Två tennisbanor är också på gång.

Att känna vinden friska i från East River, höra NYC Water Taxi tuffa förbi och samtidigt beskåda de resliga skyskraporna – det är näring för själen! I alla fall för mig och de flesta andra New York-fantaster.

När solen sedan dalar, blir utsikten rent magisk. Då beger du dig till the Fulton Ferry State section, som renoverades 2011. Här förstår du var alla läckra bilder på Brooklyn Bridge är tagna. Så glöm absolut inte kameran!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Härligt, Agneta! Du har något att se fram emot.

Vad jobbigt med din tå. Jag bröt själv ett ben i ena foten i somras och fick ställa in en utlandsresa. Dock inte till New York, men ändå trist värre.

Hoppas du är återställd nu!

Agneta
11 years ago

Nästa gång jag kommer dit ska jag gå över bron. I somras hade jag slagit sönder ena lilltån och kunde inte gå så mycket som jag tänkt och ville.