Bryant Park – en oas i New York

Central Park är förstås inte den enda; det finns flera parker i New York. En av dem är Bryant Park. Missa inte denna oas!

Bryant Park hittar du precis bakom New York Public Library, i Midtown. Ja, samma byggnad som blev räddningen för huvudpersonerna i The Day After Tomorrow.
I Bryant Park finns en stor gräsmatta, där folk samlas för allt från en stilla lässtund med picknick till fågelskådning eller yoga.

Under sommarhalvåret visas också film i Bryant Park. En fantastisk upplevelse!

Att se solen stiga eller gå ner bakom skyskraporna är en mäktig syn i parken. I fasaderna speglas också såväl grannhusen som himlen och parkens grönska. Här finner du lätt en stunds ro, trots trafiken som outsinligt brusar i bakgrunden.

Kanske vill du koppla upp dig på internet? Det går utmärkt, vare sig du vill jobba eller ”checka in” i parken som Facebookberoende. Så här får du fri wifi i Bryant Park.Blir du hungrig, finns det både matstånd och restaurang i Bryant Park. Annars är det bara att gå rakt över gatan. Här finns allehanda ställen för hämtmat, oavsett tid på dagen. Bland annat ligger Le Pain Quotidien precis intill, en restaurang du tidigare kunnat läsa om här på min New York-blogg.

Frukosten smakar extra gott under bar himmel i Bryant Park.

Vill du veta mer om Bryant Park? Läs mer på deras egen webbplats. Bryant Park har också en blogg. Där kan du bland annat läsa om de tjugo år som gått sedan parken nyinvigdes , efter en stor restaurering. Här hittar du Bryant Park på Google Maps.Enjoy!PS. Har du inte tålamod att vänta till nästa New York-resa? Besök Bryant Park via webcam!

Skyskrapor vid Bryant Park.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
11 years ago

Välkommen, Eva!

Vad härligt med fler NY-entusiaster. Min ambition är också att åka en gång per år.

Jag ser fram emot att titta in på din blogg! Snart blir det uppdatering här också.

Eva
Eva
11 years ago

Hittade precis till din blogg. Som den New York fantast jag blivit är det jätteroligt att hitta en ny intressant blogg med tips från favoritstaden. Det har "råkat" bli så att vi åker dit en gång per år och vi hittar nya roliga ställen varje gång.

Ska bli kul att gå igenom din blogg ordentligt. Min egen blogg har en tendens att ständigt återvända dit…

/Eva
peopleinthestreet.blogg.se