Vanessa’s Dumpling House i Chinatown

Foto: starS112.

Du är hungrig i Chinatown, vid lunchtid. Eftersom du har shoppat som en tok har du inte lust att lägga en förmögenhet på lunchen. Men du vill äta gott – fantastiskt gott. Vart går du?

Svaret är: till Vanessa’s Dumpling House. Här finns mat så god, att stället har förärats återkommande besök under mina New York-resor. Inte så illa, med tanke på det något större övriga utbud som finns i the Big Apple. 

Sesame pancake sandwich på Vanessa’s Dumpling House. Foto: starS112.Peking Duck Sandwich, open. Foto: Krista.Det ska sägs direkt: man går inte hit för lokalen eller stämningen. Det är trångt, det är stimmigt och du ska vara nöjd om du kan klämma in dig på en bänk eller plaststol bland övriga glufsande dumplingälskare. Det kan också ta en stund innan du får göra din beställning, då stället ofta är knökfullt. Men väntan betalar sig. För maten … ack, maten …

Sesame Pancake Sandwiches tar form. Foto: starS112.
Personalen på Vanessa’s. Foto: starS112.

Missa inteSesame Pancake Sandwich, en dubbelmacka (inte pannkaka som namnet antyder) med knaprigt och ändå saftigt bröd, fylld med grönsaker, biff, kyckling eller anka. Du väljer.

Prova också ställets specialitet: olika slags dumplings. Här är det på sin plats med en varning. Portionerna är rejält tilltagna ocn otroligt mättande. En Sesame Pancake Sandwich och tre dumplings var en mer än fullgod lunch – till och med för en storätare som mig.

Nudlar på Vanessa’s. Foto: starS112.

Gäster på Vanessa’s Dumpling House. Foto: starS112.
Vanessa’s Dumplings. Foto: starS112.

Priserna? Tja, låt mig säga så här: det är svårt att komma upp i 5 dollar …

Adressen är 118 Eldridge Street.

Enjoy!

PS. Varmt tack till Ett annat New York för ursprungstipset!

Missa inte Vanessa’s Dumplings! Foto: starS112.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
12 years ago

Då håller vi tummarna för att du kommer iväg 2012, Jack!
Måste själv till NY då, annars blir abstinensbesvären för svåra. 😉

Man kanske inte ska tänka för mycket på denna film bara: http://www.svd.se/kultur/film/spektakular-undergang_3790505.svd
Fast å andra sidan lär den vara rätt osannolik: http://sv.m.wikipedia.org/wiki/2012_(film) 😉

JackH
12 years ago

Dumplingar som är så underbart gott! Mums mums. Jag var på väg till New York i somras men det sket sig. Nytt försök kanske 2012:) Ska hitta nån eller några att ta med bara först. Hmmm.