Sockersöt frukost på Sarabeth’s

Våffla som lördagsgodis?

Sugen på en lite sötare frukost? Då ska du bege dig till någon av Sarabeth’s Kitchen’s restauranger i New York. De finns på flera ställen, varav jag har testat den på Upper West Side. Vi var klart nyfikna på denna New York-institution, en verksamhet som startade redan 1981.

Och ja – det finns en Sarabeth på riktigt! Tillsammans med sin man, Bill Levine, började Sarabeth Levine med sylttillverkning för 30 år sedan. Platsen var parets eget kök och utgångspunkten ett 200 år gammalt familjerecept! Nu har Sarabeth’s nio restauranger och är kända över hela världen.

Inredningen utmärker sig inte direkt, men så snart man slagit sig ner och öppnat menyn inser man att detta inte är någon diner av det sunkigare slaget. Priserna är tvärtom lite högre än genomsnittet. Men visst kan man lyxa till det lite någon gång under sin New York-vistelse?

Våfflorna lockade mig direkt med sina tillbehör av sour cream, pumpafrön, russin och honung. Mitt ressällskap valde en klassisk omelett och en muffins. Kaffe serveras självklart till.

Så snart rätterna kom på bordet, åkte kameran fram. Vilket upplägg! Frestande som på en kokboksbild ropade min våffla: ”Ät mig, jag är fullständigt delikat!”.

Omelett och muffins – lagom sött.

Delikata var precis vad de första tuggorna också var. En tjock välgräddad våffla, som visade sig trivas alldeles perfekt med sina tillbehör. Men efter ungefär halva våfflan uppenbarade sig en känsla av att ha ätit en månads ranson av – lördagsgodis! Rejält sockersött med andra ord. Säkert en drömfrukost för många, men inte för mig. Havregrynsgröten hemma kändes plötsligt efterlängtad. Trots detta, blir det säkert återbesök på Sarabeth’s. Omeletten var utmärkt, likaså servicen.

Det kan också nämnas att Sarabeth’s serverar annat än frukost. Här kan du avnjuta såväl afternoon tea, som brunch och middag. Kanske kryddat av lite livejazz? Så, kort sagt: vill du lyxa till det lite och ha allt lördagsgodis på ett bräde (eller en tallrik), kan Sarabeth’s varmt rekommenderas.

Restaurangen på Upper West Side ligger också nära en annan lockande upplevelse. Mer om om det i nästa inlägg!

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments