Red Rooster i Harlem

Red Rooster sign NYC

Många svenskar har förstås redan hittat hit. För att inte tala om New York-bor och andra gäster från hela världen – bland dem det svenska kungaparet och Barack Obama.

Det handlar om Red Rooster i Harlem, ett restaurangkoncept signerat den svenske kocken Marcus Samuelsson. Här serveras ”comfort food” med rötter i det amerikanska köket och traktens traditioner. I källaren finns en nattklubb och livemusik står ofta på programmet.

Att Red Rooster har gjort succé är ett faktum. Jag blev förstås också nyfiken på denna restaurang och styrde kosan dit under min senaste resa till New York.

Red Rooster interior New York

New York var inte på sitt bästa väderhumör denna dag. Det blåste och var riktig höstkyla, trots vårmånaden. Men inne på Red Rooster rådde desto mera värme – både temperatur- och känslomässigt.

Jag och mitt sällskap var lite tidiga, så vi parkerade oss i baren. En sysselsättning vi inte var ensamma om, men vi fick ändå snabb och tillmötesgående service.

Red Rooster bar New York

Man at Red Rooster bar New York

Ett svalkande glas vitt i väntan på maten var precis vad som behövdes. Sedan var värmen återställd även inombords.

Wine at Red Rooster NYC

Barstolar och bardisk måste förstås dokumenteras, när de har så här smakfullt utseende.

Bar at Red Rooster NYC

Längs väggarna finns alltid något att titta på, om det inte räcker med de övriga gästerna. Marcus Samuelsson har träffat rätt i sitt skapande av en gemytlig men ändå stilfull miljö, där avslappnat möter hög klass.

Red Rooster NYC

Red Rooster NYC

Tuppen själv (The Red Rooster) hade intagit en hedersposition strax innanför entrén. Namnet kommer från en hemlig bar, en så kallad ”speakeasy” som låg i Harlem under förbudstiden.

Red Rooster NYC

Så var det äntligen dags att bege sig in till matsalen och beställa. Valet föll på denna delikata tallrik, som förstås måste förevigas innan vi högg in.

Food at Red Rooster NYC

Food at Red Rooster NYC

Riktigt gott smakade det, helt enligt förväntan. Ett plus för de fräscha råvarorna och det frestande upplägget. Under tiden fortsatte vi förstås att insupa den läckra miljön, nu med utsikt mot köket och den febrilt arbetande personalen.

Red Rooster NYC staff and guests

Red Rooster NYC

Även The Restroom på Red Rooster höll stilen med magnifik takkrona och tavlor från golv till tak.

Rest room at Red Rooster NYC

Rest room at Red Rooster NYC

Nyfiken på Marcus Samuelsson? Här svarar han på några snabba frågor:

Exterior Red Rooster NYC

Hejdå, Red Rooster! Vi ses igen.

Enjoy!

PS. Här hittar du Red Rooster, i Harlem, New York.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments