Jeffrey’s Grocery – födelsedag och brunch i West Village

Födelsedag i New York – med strålande sol, kära vänner och god mat. Precis sådan var min senaste födelsedag, i höstas. Den började extra fint, med en minnesvärd brunch, i en av New Yorks mysigaste stadsdelar.

På förmiddagen begav jag mig nämligen till West Village. Men inte ensam, utan tillsammans med min vapendragare och vän Eva Sollén, som driver resebloggen Peopleinthestreet.

Målet var Jeffrey’s Grocery, en restaurang jag läst mycket gott om. Nu var det upp till bevis! Jag hade inte lyckats boka bord, då detta inte gick för små sällskap (färre än 6 personer). Men personalen vad vidtalad.

Redan vid entrén möttes vi av en skylt med texten ”Happy birthday”. Nu var den visserligen inte riktad till mig, men med lite fri tolkning kunde man ju inkludera sig själv i hälsningen …

Restaurangen fyllde nämligen också år. Det var fyra år sedan de slog upp portarna, som en del i konceptet Happy Cooking – en grupp restauranger med fokus på att göra människor lyckliga med god mat. En rätt bra idé, signerad Gabriel Stulman.

Jeffrey’s har fokus på skaldjur med nytt urval av ostron varje dag. Det finns även möjlighet att köpa mat med sig hem, som namnet ”grocery” antyder.

Att välja från den frestande menyn var inte lätt. Men just denna dag blev det inte skaldjur utan en mer klassisk brunch.

Ägg, lax, bagels och potatiskakor fick mätta oss, ackompanjerat av Mimosa. Och mätta blev vi. Det var (återigen!) med tveksamhet man undrade om någon middag skulle få plats.

Men plats i restaurangen fick vi, som du förstår. Ett bord var till och med reserverat, trots att det inte ”gick”! Det är service, det.

Så bara hängav vi oss åt lyckan: att sitta vid öppna fönster, en strålande höstdag, i denna favorit bland stadsdelar. Dessutom med hela New York-vistelsen framför oss!

Jetlagen var också så gott som bortblåst, tack vare att vi dygnat.

Blueberry French Toast at Jeffrey’s Grocery: Photo: Kate Gardiner.
Foto: Eva Sollén.

Blåbärstoasten här ovan stod inte på vårt bord. Men däremot en annan, trevlig överraskning: Personalen bjöd mig slutligen på efterrätt, med ett födelsedagsljus! Hur kunde de veta att hallon är mina favoritbär?

Jeffrey’s Grocery är ett ställe jag gärna återvänder till. Inte minst för att prova deras skaldjursmeny.

Kom hit du också! En restaurang med riktig New York-känsla, god mat och bra service – bättre blir det inte.

Adressen är 172 Waverly Place.

Enjoy!

PS. Vill du ha fler tips om New York? Det hittar du på bloggens Facebooksida. Välkommen att gilla! På torsdag, den 11 juni, lyfter planet från Arlanda för en ny New York-resa. Följ mig på Facebook!


Foton: Anna Ström Åhlén, om inte annat anges.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack så mycket, Lena! Ja, den var minnesvärd. Snart får jag ännu fler New York-minnen, då planet lyfter i morgon. 🙂 Ha det gott, du med.

lenaiwales
9 years ago

Vilken födelsedag! Ser så härlig ut!
Ha det bra!

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Det ska jag göra, Eva! Ska sätta påminnelse på telefonen, så vinkar vi samtidigt. Lider med dig som inte får åka in till bästa staden i världen.

Men vilken underbar vistelse i Kanada som väntar! Jag ser fram emot att höra om den och se alla dina fantastiska bilder.

Eva Sollén
9 years ago

Du får vända dig mot flygplatsen i Newark den 17 juni kl. 13.00. Då mellanlandar jag där på väg med familjen till Kanada och vinkar till dig..! Vilken tortyr att vara i New York och inte få åka in till city…

Men vi kommer såklart att få spännande veckor i Kanada

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack snälla Eva!

Och tack igen för att DU gjorde min födelsedag så speciell, redan direkt vid ankomsten efter den sjukt jobbiga förseningen. Jag kommer verkligen att sakna dig i New York.

Kram
Anna

Eva Sollén
9 years ago

Härligt inlägg om härliga minnen från en perfekt dag i New York! 🙂

Ha en underbar resa (utan mig den här gången 🙁 )

Kram
Eva