Jersey City by Night

Ta chansen att uppleva en kväll utanför Manhattan! Kliv på The Path vid World Trade Center, åk fyra minuter och ta sen en kort promenad. Eller också åker du till Grove St, vilket går bra från flera ställen på Manhattan: Union Square, Christopher St eller 33rd St till exempel. Färjan över Hudson River är också ett trevligt alternativ.

Då är du i Jersey City! Den gamla stadskärnan ligger precis vid t-banestationen Grove St. Här trängs gamla anrika hus med ruffigare varianter, precis som på Manhattan. Men byggnaderna är lägre och känslan av dåtid kryper sig på.

 

Charmiga små restauranger, caféer och pubar avlösar varandra, varvat med olika specialbutiker.

Här har jag till exempel hittat en underbar perukaffär! Cirka 200 kronor för ett läckert hårsvall och möjligheten att vara någon annan för en kväll. Att prova perukerna kostar 1 dollar styck, men hallå, för det låga slutpriset kan man ju köpa på sig ett gäng ändå.

Kom gärna hit redan på eftermiddagen, så kan du passa på att shoppa. Därefter kan du ta en kaffe på bokcaféet Word, med riktig New York-/New Jerseykänsla. Slutligen väntar kanske en god middag på någon av kvarterskrogarna.

Varför inte äta på The Iron Monkey! De har allt från Beer BBQ-Burgers till Tuna Fish Salad Wraps – och till och med en takbar. Här inledde jag min födelsedag i höstas, efter ha ”dygnat” på grund av en flygförsening. Jag och resebloggaren Eva Sollén gick hit för en sen måltid och ett glas vin, då vi bodde precis i närheten.

När vi skulle gå tillbaka till boendet hade mörkret sänkt sig över Jersey City. Jetlagen tog ut sin rätt och innan vi visste ordet av hade vi hamnat i ett område helt utan gatljus, där skumma bilar strök omkring. Själv var jag för trött för att ens bli orolig. Men ett gott råd är, som alltid: Håll dig till de centrala delarna med upplysta gator och folk. Då är det lugnt!

The Iron Monkey, Jersey City. Photo: Wally Gobetz.

Ska du tillbaka till Manhattan är det bara att gå ner mot The Waterfront och passa på att beundra kvällsvyn över Manhattan. För vem kan tröttna på den?

Enjoy!

Lower Manhattan from Jersey City. Photo: Wikimedia.org.PS.

Vill du följa bloggen på Facebook, så hittar du den här.

Samtliga foton, om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of