Tio saker jag längtar till i New York i vår

Bara drygt en månad kvar nu! Sedan är jag i New York igen. Då går jag bland doftande magnolior och prunkande körsbärsträd i världens bästa stad. Vad jag längtar till? Här är tio saker, bland många, många fler!

Att möta våren i New York är speciellt. Som jag tidigare berättat, finns här en blandning av arkitektur av sällan skådat slag. Här samsas kyrkor från 1800-talet med vackra sandstenshus, sida vid sida med skyskrapor av glas och stål. Lägg därtill en skir grönska, med späda blad och körsbärsblom – och magin är ett faktum.


Dessutom kommer våren tidigt till New York. Redan i februari kan temperaturen krypa upp mot svenska sommartemperaturer, även om den också kan vara kylig och regnig. Själv har jag upplevt allt från sommarhetta till regn och rusk under mina vårar i New York. Men, när man, som jag, annars bor i Sverige, blir det ändå som att få uppleva två vårar i rad: först den på andra sidan Atlanten och sedan den där hemma.

Vad ser jag då extra mycket fram emot inför vårens resa till New York?

#1. Utforska nya takbarer med utsikter som gör mig knäsvag. Extra sugen är jag på ett återbesök på Press Lounge på Ink48 eller en tur till den för mig nya Harriet’s Rooftop Bar i Dumbo, för spektakulära vyer mot Manhattan. Eller varför inte ett återbesök på Spyglass Rooftop Bar som min vän Eva nyligen bloggat om på resebloggen People in the Street. Hur ska man kunna välja bland dessa 44 fantastiska takbarer i New York?

#2. Prova Los Tacos No 1Det finns tacos och så finns det tacos. Det här stället lär vara riktigt genuint och dessutom billigt, trots att det ligger i turisttäta Midtown. Foodiegalna New Yorkers kan väl inte ha fel? Rapport kommer!

#3. Gå på vernissage och upptäcka ny konst. Jag älskar, ääälskaaarr konst! Extra underbart är det att uppleva den i New York, där den finns i så många former och på så oväntade platser. Jag har spanat in street art och gått på museer. Men nu vill jag också gå på vernissage, med mingel och nya upptäckter. Ett gratis glas bubbel sitter ju heller aldrig fel. ; ) Läs mer: Tips för att äta och dricka billigt i New York.

#4. Utforska Brooklyn Botanical Garden. Som Kungsträdgården i Stockholm fast gånger hundra. Jag vill vimsa runt och bli yr av körsbärsdoft i paradiset på andra sidan East River!

#5. Äta Luke’s Lobster vid Brooklyn Bridge. Kanske ett välkänt tips för de flesta. I alla fall om du tillhör dem som brukar läsa den här bloggen! Men jag vågar påstå att långt ifrån alla är bekanta med hummerparadiset Luke’s Lobster. Gå dit, ät och bli beroende. Just saying.

#6. Besöka världens största modell av New York City i Queens. Jag har ännu inte varit här men miniatyrälskaren i mig längtar. En regnig vårdag styr jag gärna kosan till Panorama of the City of New York, för att leka jätte för en dag och se Manhattan från ovan som ett Lilleputteland.

#7. Äta gourmetchoklad hos Jaques Torres, varför inte i Brooklyn kombinerat med en flodpromenad?

#8. Spana in glutenfria restauranger och bagerier i New York. Hurra, utbudet bara växer och växer! Fler än jag mår bättre av glutenfritt och nu utökas New Yorks matscen av både specialmenyer och renodlade ställen som bara serverar glutenfritt. Extra nyfiken är jag på att testa lunch eller brunch på Friedmans.

#9. The Edge, New Yorks och västra halvklotets högst belägna utomhusterrass har jag skrivit om förut. Läs om utsikten jag längtar efter att beskåda, stående på glasgolv!

#10. Sitta lääänge på gräset i Central Park med en ask jordgubbar och svalkande dryck, under en sky av blommor. Borde vara belagt med ännu en varning: beroendeframkallande!

Ska du också till New York i vår? Vad längtar DU då efter?

Enjoy!

Foton, överst: Juliana Malta
Nr 2: Anna Ström Åhlén.
Nr 3: Ulrika Andersson.
Nr 4: Pascale Amez
Nr 5: Anna Ström Åhlén.
Nr 6: Mr.TinDC.
Nr 7: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Louise Paulsson
4 years ago

Så härligt det låter! Jag har varit i New York i april vid ett tillfälle och minns att det var ljuvligt varmt och härligt där redan då.

Ann
Ann
4 years ago

Åh vad mysigt!
Jag ser också fram emot vårens alla resor 😁

Orsakulla mamma vid 20, specialpedagog

Det låter verkligen fint, och det där med att uppleva våren x2 låter onekligen fullt av lyx. Blir nyfiken på hur det är när man går på vernissage som svensk i New York märker de att du är turist? Eller smälter du in i mängden?

Ama de casa
4 years ago

Åh vad härligt det låter och NY har ju sååå mycket att bjuda på! Eller bjuda och bjuda… Man får allt öppna plånboken en del emellanåt 😉

Så kul att du snart är där igen!

Christine - 29°
4 years ago

Förstår att du längtar. Bara av bilderna blir man väldigt lockad. 🙂