Nedräkning till nästa New York-resa!

Happy dance och hurra! Nedräkningsapparna är på plats igen och det betyder bara en sak: Nu har jag bokat nästa resa till New York!

Som en riktig New York-nörd kan jag ju inte bara ”leva normalt” är en ny resa är bokad. Fast resan kanske ligger flera månader bort så måste jag börja räkna ner.

Räkna dagarna inför resan till New York

Varför räkna ner, kanske du undrar? Tiden går ju inte fortare för det. Blir det inte snarare tvärtom, att tiden verkligen segar sig fram om man ideligen räknar dagarna? Nej då. I min värld består ju en resa av tre steg: tiden före, tiden under och tiden efter. Att ta ut lite glädje i förskott är ju dessutom dubbel glädje!

När flyget väl är bokat laddar jag alltså ner en nedräkningsapp. (Ingen reklam, bara personliga tips.) ”Big Lite” är en klassiker som jag använt i många år: enkel och överskådlig, utan synlig reklam fast det är en gratisapp. Självklart lägger jag in en egen bild. Ett litet minus är att det inte går att skriva ”Days until” på svenska men man kan inte få allt här i världen. I appen Countdown!! (ja, med två utropstecken) kan man ställa in den exakta tiden för avresan, på sekunden. Ett plus med den appen är att det verkligen händer saker i realtid. På minusfronten är reklamen. Men trots den kunde jag inte låta bli.

New York i juli

Det blir en sommarresa till New York denna gång. Närmare bestämt mitt i högsäsong när det också kan bli riktigt hett i staden. (Tänker nu närmast på lufttemperaturen.)

Vår och höst är ju annars den bästa tiden i New York, det tycker de flesta och så även jag. Men den här våren gick inte logistiken ihop, så det blir i början av juli jag korsar Atlanten.

Två nördar i New York

På plats kommer även en annan New York-nörd att vara, nämligen min vän Evy, aka @restanten. Efter att ha följt varandra länge och väl i sociala medier träffades vi äntligen IRL i New York, förra våren. Sedan dess har vi lyckats göra staden osäker en gång till: under vår resa i oktober. Vi delar samma intresse för Gatsby-eran med dess stämning och musik, så vi kommer garanterat att söka upp en och annan speakeasy (hemlig bar). Dessutom njuter vi gärna av utsikter, så det kommer också att åkas hiss upp i skyn.

Mitt boende ligger denna gång i Chelsea, ytterst nära en av favoritbutikerna: Burlington. (Nu stoppar mina gamla läsare fingrarna i öronen; jag ser det allt!). Ja, jag är tjatig men favoriter tål att upplevas igen och igen. Därför förvånar det mig stort om jag inte även denna gång styr stegen till min favorithummer och de godaste bagels jag ätit i mitt liv.

Givetvis ska jag också upptäcka nytt, i världens bästa stad. Jag ska fortsätta utforska de där gatorna som inte står med i guideböckerna, titta in på den lokala ”bodegan” där neonskylten blinkar dygnet runt, flanera i den fläktande vinden från Hudson medan solen dalar över vaktposten därute, hon som kallas frihetens staty.

New York in my heart, for ever yours. Eller som Truman Capote sade:
”I love New York, even though it isn’t mine, the way something has to be, a tree or a street or a house, something, anyway, that belongs to me because I belong to it.”

Enjoy!

PS. Mer läsning: Så kan du resa prisvärt till New York trots hög dollarkurs.

Foton: Anna Ström Åhlén, utom det översta som är taget av Bodil Konradsson.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evy Knoph
5 years ago

Jaaa…superhärligt ju..man dras tillbaka, till gamla favoriter och nya. Såklart Burlington får besök :-).

Jaa gärna något mer jazz-ställe o roof-top :-).

Vi får se vad jag springer på nu när jag åker 19-27 apr.. har ju något obeprövat jazz-hak under luppen.. o bor på för mig nytt hotell, Stanford 32nd & Broadway..

Ser fram emot att ses i vår favoritstad i sommar :-).

Ann-Louise
5 years ago

Åh vad roligt med en ny New York-resa!!! Förstår att du längtar och räknar ner dagarna. 🙂

Helena - Oh darling, let's be adventurers

Så spännande med en ny New York resa! Jag brukar faktiskt inte använda mig av ”räkna ned” appar men var tvungen att installera en nu, bara för att.