Tips på bra lunch i Chelsea, New York

Tips på bra restauranger i New York, det kan vi aldrig få nog av. Eller hur? Här är ett hett tips om du är hungrig i Chelsea. Ett luncherbjudande med både förrätt och huvudrätt till bra pris. Dessutom riktigt gott och prisvärt.

Kanske har du läst mitt tips om hotellet The Leo House i New YorkOm du bestämt dig för att bo där kan det passa bra med lite fler tips om närområdet: Chelsea.

I dag tar vi en titt på Zia Maria, en italiensk restaurang som ligger på West 23rd Street, alltså samma gata som hotellet. Jag vet inte hur många gånger jag gick förbi denna restaurang de första dagarna och tänkte ”Där måste jag bara äta någon dag”. När de andra planerna var avverkade gjorde jag slag i saken. Och det gjorde jag rätt i!

Jag åt till och med ett par gånger här under min senaste New York-resa, trots att det finns så oerhört många fler restauranger som lockar. Anledningen? Tja, god och vällagad italiensk mat till bra pris, den duger väl gott?

Luncherbjudande med förrätt och varmrätt

Det som främst lockade var Zia Marias luncherbjudande: två rätter för dryga hundralappen (svenska pengar alltså), vilket är mycket bra pris för att vara New York.

Först serverades en god sallad och sedan kunde man välja en varmrätt, där jag båda gångerna tog samma sak: Pasta Bolognese.

Glutenfri pasta  och pizza

Extra plus i kanten får Zia Maria för möjligheten att beställa glutenfri pasta! Riktigt smakrik och perfekt tillagad var deras Pasta Bolognese. Dessutom kom kyparen med extra parmesan.

Miljön är väl kanske inte den allra mest romantiska. Men i taket finns läckra lampor och vid baren en tv för den som är sugen på att följa någon aktuell match.

Kvällstid lockar Zia Maria med happy hour, något som vi tajmade in en gång. Men fototillfället för det här inlägget var sen lunchtid, så de flesta hade redan ätit klart. Därav den tomma restaurangen. Vi åt aldrig här på kvällen men gick förstås förbi, och nog var den välbesökt!

I närheten finns förstås ännu fler saker att uppleva. Spana på street art kanske? Shoppa på närbelägna Burlington Coat Factory eller besöka det som kanske är New Yorks häftigaste bar.

Jag lät mig inte förevigas på restaurangen men bjussar i stället på en annan bild av mig själv. ”Hej, hej”, säger jag nedan från takbaren på Arlo Nomad. Där njöt jag av utsikten samma dag som första besöket på Zia Maria, så lite relevans har bilden! Bakom kameran stod Evy Knoph, som var mitt ressällskap under denna New York-resa. Följ henne gärna på Instagram, då hon mycket ofta är på resande fot, nu senast till Japan.

Vill du också besöka Zia Maria, så är det bara att ta en titt på kartan nedan. Ja, du ska ju åka till New York först också förstås … Behöver du fler anledningar än de som presenteras i det här inlägget? Då ska du ta en titt på min lista med 100 skäl att älska New York.

Enjoy!

PS. Zia Maria finns även i Little Italy.


Foton om inte annat anges: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ditte
4 years ago

Så roligt att följa med till N.Y. och jag önskar så att jag skulle komma hit igen. Jag skulle gärna bo på Leo House Hotell. Verkar så trevligt. Och när jag läser om dina inlägg ås kan jag se mig i dessa miljöer. Träffade häromdagen min väninna Agneta, som varje år i september, med sin make reser till N.Y. och har så gjort i säkert 20 år. Och Agneta hälsade så mycket till dig och tackade för alla tips. De har testat flera på plats.
Zia Maria vill jag helt klart besöka.
Kram och tack för detta härliga inlägg.