Ett glas vin på Abbottega – italiensk restaurang i West Village

Ett New York-minne: Efter en dag fylld av promenader i downtown, Manhattan, var det dags att vila fötterna. Av en slump upptäckte jag och min kompis en mycket trivsam restaurang i West Village – nämligen Abbottega.

***Edit: Abbottega har nu bytt ägare och namn. Numera heter restaurangen da Tommy Osteria.***

Då målet främst var att sitta ner och släcka törsten, avnjöt vi varsitt glas rosé på bästa plats vid fönstret. Här var friden total, efter det larmande Chinatown. Över gatorna bugade blommande grenar och bara någon enstaka bil for förbi. Restaurangen var just då folktom men vi förstod direkt att här säkert var fullsatt om kvällarna.

Vi blev nämligen lite småhungriga och beställde in en tallrik spenat med getost. Åh, så gott!

Lokalen bjöd också på den typiska New York-charm som kan återfinnas lite varstans: tegelväggar och kreativt utformade lampor. (Man måste bara älska knippet med ljusfyllda burkar!)

På väggarna vittnade nostalgiska vykort och reklamskyltar om svunna tider, i denna restaurang som har anor sedan 1913.

Abbottegas koncept är att ge besökaren en smak av Lazio, Umbrien och Toscana. Naturligtvis är det typisk italiensk mat som står på menyn. Men det speciella är att produkterna också kan köpas direkt i butiken.

Abbottega bjuder in till såväl frukost som brunch, lunch och middag. Du kan också boka ett privat event här: kanske en födelsedags- eller bröllopsmiddag?

Det kommer garanterat att bli ett återbesök på denna restaurang någon annan tid på dygnet. Dessutom finns 300 viner att upptäcka – något som dock inte lär hinnas med under en livstid.

Så mycket gott – så lite tid; det är New York i ett nötskal. Men det gäller att lugna sig och inse faktum. Man kan inte få allting, alltid. Denna gång blev det ett glas rosé med enkelt tilltugg. Gott så!

Sedan var vi laddade med nya krafter, för att besöka Morton Street: min favoritgata i New York. (Donationer till en framtida lägenhet mottages tacksamt …)

Vill du också vila fötterna och släcka törsten på Abbottega? Adressen är 14 Bedford Street.

Enjoy!

Visa större karta

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Det var konstigt att din kommentar inte kom med! Men detsamma har hänt mig på din blogg. Det blir väl så ibland.

Tusen tack för den positiva responsen! Bilderna är tagna med min Iphone, så den kameran räcker ofta långt.

Jag håller med dig angående restaurangbesöken. So much food, so little time! Vi får ordna ett restaurangbesök för oss två nästa gång jag kommer! 🙂

Trillingnöten
10 years ago

Jag kommenterade här tidigare, men den kom aldrig med! Det blir så ibland av nån anledning…I alla fall 🙂 Jag skrev att bilderna var väldigt vackra i detta inlägg och att det gör att man verkligen vill besöka stället! Det finns väldigt många bra restauranger i NYC, tänk om man skulle ha tid (och pengar) att besöka alla! Vore fantastiskt!

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Tack så mycket, Annika! Längtar tillbaka till det där stället – ja, till hela New York förstås. Bilderna är faktiska tagna med min Iphone! Jag ska föra över bilder från systemkameran också i senare inlägg.

Annika
10 years ago

Verkar vara ett mysigt ställe och fina bilder som vanligt Anna:-))