Uniqlo – prisvärt shoppingparadis med hög kvalitet

Jag har hittat en ny favoritaffär i New York – japanska Uniqlo. Trots tidigare resor har jag inte upptäckt denna butik förrän nu, och jag är fast. Jag vill ha allt!

Tänk H&M fast mycket högre kvalitet och extra bra priser. Det verkar nästan osannolikt men är sant. En shoppingrunda på Uniqlo kan jämföras med att som barn släppas lös i en godisbutik.

Överallt på hyllor och skyltdockor frestar plagg i allehanda färger, precis som färgglada karameller.

Här ska du shoppa om du framför allt söker baskläder: toppar, linnen, skjortor, kjolar, kavajer och byxor. Materialen består av bomull och linne, och kläderna är otroligt sköna att bära. Att mycket är strykfritt är förstås ett extra plus!

På underklädesavdelningen finns särskilda toppar som ”andas” och är perfekta att till exempel bära under en stickad tröja.

Bland hyllorna finns just nu (i april 2014) också spår av Sverige: resultatet av ett samarbete med svenska Lisa Larson!

Dessutom finns en kollektion kläder framtagna i samarbete med MoMA, SPRZ NY Collection, med tryck av bland annat Andy Warhol och Jackson Pollock. Genom projektet vill Uniqlo hjälpa MoMA att införa nyskapande och sprida konst över hela världen, i utbildande syfte.

Extra trevligt är att personalen står och hälsar välkommen när man stiger in och tackar när man går. Det är visserligen en ramsa de rabblar, men – faktiskt – inte utan entusiasm. ”Enjoying work?” frågade jag de två glada medarbetarna vid entrén, som svarade ”yes” med ett hjärtligt skratt.

Här hittar du Uniqlo i New York: Fifth Avenue (flaggskeppsbutiken), 34th Street och Soho.

Enjoy!

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
9 years ago

Hej Ida! Kul att du har nytta av tipset. Ja, visst har de barnkläder också. Happy shopping!

Anonym
Anonym
9 years ago

Toppen! Jättebra tips, ska absolut bli ett besök. Vet du om de även har barnkläder? //Ida

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Din resa närmar sig för varje dag … Klart du ska shoppa på Uniqlo. 🙂 Kramar

Therese
9 years ago

Ska genast skriva ner detta tips på vad jag ska se och göra när jag åker i September.
Tack snälla för din gulliga kommentar i min blogg!
Kramar

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Jag vet! 🙂 Har flera gånger satt Uniqlo på att göra-listan men det har inte blivit av. I höstas planerade jag att gå till den vid Union Square men den hade stängt.

Anonym
Anonym
9 years ago

Köpte en Jackson Pollock T shirt där i Mars……visst är det bra, gillar Uniqlo, Japans svar på H&M…….men du är sent ute…..var på U redan 2008……men better late than never……

Anna Ström Åhlén
9 years ago

Tack! Kul att de samarbetar mer med Sverige. Den där dunjackan var jag bra sugen på men den var som sagt slut. Får haffa en nästa gång! Jo, visst är det mycket "bas" men jag saknade faktiskt en bra basgarderob. Nu kan jag äntligen kombinera mina utstickande fynd från övriga butiker med något. 🙂

NEWYORKMAMMAN
9 years ago

Jag kopte vaskor med tryck fran 10-Gruppen dar i vintras. Orla Kieley has ocksa samarbetat med dem. De hittar pa en massa skoj. Deras understall ar fantastiska. Jag gillar Uniqlo. Har en superskon, supertunn dunjacka fran dem som passar perfekt svenska sommarkvallar;-). Dock tycker jag det kan bli lite val mycket "bas" pa grejerna. Men det ar absolut en butik vard att besoka. Hellre Uniqlo an Gap. Fint inlagg.