Intervju med mig själv: TravelAnna

TravelAnna i Brooklyn Heights. Foto: Eva Sollén, People in the Street.

En hel del nya läsare har hittat hit till min reseblogg. Varmt välkomna! Kanske undrar ni vem den där TravelAnna är egentligen? Här kommer några (rent av otippade?) svar.

Du som läst här ett tag vet att det är lite ont om selfies. Det har helt enkelt inte varit min grej. Men eftersom det nu kanske sitter några nya bekantskaper framför skärmen, så bjuder jag på det (och jag ska skärpa mig).

Vem är då jag, som kallar mig för TravelAnna? Jo, en kvinna i sina bästa år (det är man väl alltid?), som har världens roligaste jobb. Jag jobbar nämligen med mina stora intressen: att skriva och resa. Här kan du läsa om hur allt började och vad jag gör i dag.

Jag bor i Strängnäs, en liten stad strax norr om Stockholm. Ja, du läste rätt. Många tror att Strängnäs ligger söder om Sveriges huvudstad, men det ligger faktiskt på samma breddgrad som Sundbyberg! Jag hade en fråga om detta i en frågesport en gång, och endast en av femtio gäster svarade rätt.

Varför jag bor i Strängnäs? Vi hittade helt enkelt vårt drömhus här, för drygt 12 år sedan. Vilka är då vi? Jo, det är jag, maken Anders och våra tre barn: Simon, Samuel och Johannes. Den äldsta (Simon) är numera utflugen och bosatt i Uppsala.

Favoritsaker att göra på fritiden? Resa, gå långa promenader, styrketräna, läsa, se film och äta gott. (Skulle gärna läsa och skriva ännu mer, men jag gör det så mycket i mitt jobb!)

Otippade saker jag gjort? Tävlat i DM i bowling, vindsurfat i Gardasjön, varit utan trosor i Paris, spelat mycket teater (bland annat i Enskedespelet, i en föreställning som fick DN På Stans Guldkänga), varit extremt pysslig och virkat Barbiekrinoliner (!) och Snobbenfigurer på fri hand, plus målat oljemålningar och akvareller.

Tre okända talanger jag har? Fotografiskt minne för texter, härma dialekter och vara uppfinningsrik kring praktiska saker (som hur man sätter upp en adventsstjärna utan krok och lagar en ledstång utan lim).

Saker jag är mindre bra på? Hitta rätt (har väldigt dåligt lokalsinne), skilja på höger och vänster (!) samt avsluta saker utan att vara för ambitiös.

Varför kallar jag mig TravelAnna? Tja, mina bloggnamn är ganska långa och eftersom antalet bloggar dessutom överstiger en blev det svårt att välja ett bra alias i bloggvärlden. Jag heter Anna och jag gillar att resa = TravelAnna (på engelska eftersom mitt Instagramkonto är på det språket).

Bästa staden i Sverige? Stockholm, min tidigare hemstad: överlägset, alltid i mitt hjärta!

Det hamnar aldrig på min tallrik: bullar och wienerbröd (blä), blodpudding och inälvsmat.

Älskar på tallriken: mammas goda grytor, maten i Malaysia och hummer i (glutenfritt) ”korvbröd” från Luke’s Lobster i New York.

Slutligen: Sju snabba svar, vad väljer jag?

Godis eller chips
Sommar eller vinter
Högklackat eller lågklackat
Klänning eller byxor
Stad eller natur (båda, det går inte att välja!)
Tv eller dator/surfplatta
Öl eller vin

Vill du veta mer, som varför jag började blogga och vilka resmål jag aldrig återvänder till? Välkommen att läsa den här tidigare intervjun med mig hos Svenska Resebloggar.

Enjoy!

PS. Fotot ovan är från en pressresa till Ungern, då jag bland annat flög i ett Cessnaplan. Men maxiklänning, hur tänkte jag där? 😉 Antagligen ville jag ha en outfit som skulle passa från morgon till kväll – inklusive slottsbesök och middag.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva – People in the Street

Härlig presentation om dig av dig :). Haha, härma dialekter hahaha … Så kul vi haft med det!

Kramar

Evy Knoph
5 years ago

Kul inlägg! Alltid kul lära sig mer om människor bakom bloggar :-). Minsann, Eva oxå.. vill höra mer ”Hajk” när vi ses nästa gång.

Oj, DM i bowling.. hmm.. tur du inte var med häromveckan när jag träffade tidigare kollegor för lunch o bowling.. började med 2x dubbelnollor.. sämsta raden ever..

Men förr i tiden var jag iallafall grym på att räkna ihop bowling :-).

Jag kompletterar med att hitta.. är ganska bra på det (Google maps :-)..men även innan..)..har gått i arv till dottern..sonen fick andra egenskaper..

4000mil
5 years ago

Alltså Strängnäs. Jag har ju bott 7 år i Stockholm och innan dess 8 månader i Södertälje. Och jag tänkte direkt att nu har hon ju skrivit fel om Strängnäs, det ligger ju söder om Stockholm. Fick ta upp GoogleMaps innan jag trodde dig! 🙂 🙂 🙂

4000mil
5 years ago

Man lär sig något nytt varje dag. 🙂

Lena i Wales
5 years ago

Även om jag följt dig länge var det roligt att läsa detta, alltid något nytt eller så har jag glömt.
Ha det bra!

Ama de casa
5 years ago

Kul att få veta lite mer om dig! En del väntat och – som väntat – en hel del oväntat också 🙂

Jättefin bild på dig också! Du borde vara med mer i bloggen än ”bara” bakom pennan – snygging! 🙂

Ha en braig start på påskveckan!

Veiken
5 years ago

Självintervjuer är baske mig dom bästa! Man (du) öppnar sig på ett helt annat sätt! Trevlig läsning rakt igenom! Kram

Resfredag
5 years ago

Verkligen rolig läsning, hade ingen aning om det där med pyssligheten och teatern. Trevlig helg!

Ditte
5 years ago

Vad roligt att få veta mer om dig. Och kul med en ”egenintervju”. Kul att du både är pysslig och händig. För egen del har jag tummen mitt i handen. Men jag har ett väldans bra lokalsinne så det får väga upp. Bra minne har jag för namn och pVad roligt att få veta mer om dig. Och kul med en ”egenintervju”. Kul att du både är pysslig och händig. För egen del har jag tummen mitt i handen. Men jag har ett väldans bra lokalsinne så det får väga upp. Bra minne har jag för namn och platser. Strängnäs… Read more »