Luke’s Lobster – himmelsk hummer i korvbröd

Jag har varit i hummerhimlen, på Luke’s Lobster i New York. Tänk dig stora saftiga hummerbitar, alldeles pinfärska, serverade i ett frasigt bröd. Ungefär som korvbröd, fast mycket godare. Några chips därtill och en uteplats i Brooklyn Bridge Park – kan det bli bättre?

Om jag berättar att det också är billigt? Då behöver du inte längre tveka. Är du på jakt efter verkligt delikat hummer är det hit du ska bege dig.

Luke’s Lobster finns på flera ställen i New York. Men det var till just denna, till synes oansenliga byggnad, som jag och en kompis begav oss en kylig oktoberdag.

Vi tog New York City Subway till Brooklyn och gick en liten bit till Brooklyn Bridge Park.

Tips nummer 1: Bli inte förvånad när du närmar dig. Det är lätt att tro att man kommit fel. Kan verkligen den här lilla tegelbyggnaden rymma en fantastisk hummerrestaurang?

Tips nummer 2: Gå runt byggnaden, till baksidan, åt vattnet till. Först kommer du nämligen till en ”sandwichshop” som säkert också är mycket bra, men nu är det ju hummer du är sugen på.

Snart uppenbarar sig serveringsluckan och runt nästa hörn en liten uteplats, där du kan avnjuta de åtråvärda delikatesserna. Missa inte det lilla kortet du får vid beställningen. I detta får du en stämpel för varje måltid, så efter tio stämplar äter du gratis!

Menyn frestade med alla möjliga kombinationer och vårt val föll på Lobster Roll, med chips, dricka och ”pickle” (en bit saltgurka).

Den som väljer Taste of Maine får smaka på annat än bara hummer. Här ingår tre halva rullar: en med krabba, en med hummer och en med räkor.

Om det var gott? Som sagt: Vi var i hummerhimlen. Måltiden låg alltför snabbt i våra magar men vi kände oss inte klara.

Luke’s Lobster Roll hade väckt mersmak. Vi tog oss genast till serveringsluckan för att beställa ytterligare varsitt bröd med hummer (denna gång utan chips.)

Bröden som nu kom fullkomligt dignade av saftiga hummerbitar. Större än förra gången! Det var så sanslöst gott att allt slank ner i ett nafs utan att kameran hann fram …

Mätt var bara förnamnet på oss när vi vankade därifrån, med sikte på en varm pub. Vindarna hade nämligen börjat friska i från East River. Vart vi tog vägen? Det är en annan (senare) historia.

Men en sak vet du nu: Det är alltså aldrig kris, när du är i New York och hummersuget sätter in.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, bra att veta! Jag äter numera glutenfritt och är så glad att Luke's Lobster börjat erbjuda det också. Du vet väl att Luke's finns på fler ställen i NYC också? Underbart. Hoppas du kommer tillbaka snart. 🙂

Erika Hedén
Erika Hedén
7 years ago

Sandwichstället är också fantastiskt! (de delar ju kök så det var samma personal på båda ställena) Vi hamnade där av en slump, vilket jag är jätteglad för! Vill tillbaka snart 🙂 då blir det hummer.

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Kul att du tycker tipset är intressant. Om du inte vill frysa vid broparken kan du välja något av de andra ställena Luke's Lobster finns på. På Upper East Side kan du till exempel sitta inomhus: http://lukeslobster.com/ues 🙂

Trillingnöten
10 years ago

TACK för detta tips!! 🙂 Låter supermysigt. Ska nog besöka när vädret blir varmare i vår 🙂