En äkta amerikansk diner i The Bronx

En klassisk amerikansk diner är ett måste på din resa till New York. Varför inte kombinera detta med ett besök i en annan stadsdel än Manhattan?

Följ med mig till Tiny’s Diner i Riverdale, The Bronx! Här blev det ett besök i somras, tillsammans med en kär vän och bloggare, som slagit ner sina bopålar i New York. Närmare bestämt just här.

Tiny’s Diner har just det där du förväntar dig hos en amerikansk diner: galonklädda bås, obegränsat med amerikanskt (svagt) kaffe och rejäla portioner du står dig på en halv dag. Minst.

Väggarna pryds av speglar och bilskyltar, som tillsammans med det schackrutiga golvet leder tankarna till rockabilly och 50-tal. (Är det inte James Dean där borta i hörnet?)

Och mycket riktigt är det just i 50-talet som Tiny’s Diner hämtat sin inspiration. Ett koncept med allt vad det innebär av comfort food och tidstypisk musik.

En nutida eftergift är dock fri wifi och vägguttag vid varje bås. Perfekt för dig som vill passa på att kolla sociala medier, jobba eller kontakta dem därhemma.

Efter en titt i menyn föll mitt val på Eggs Benedict, enligt väninnans rekommendation. Hon tog detsamma medan dottern beställde våfflor med blåbär och grädde. Ett klockrent val för oss alla.

Tiny själv då, vem är det? Även här hade väninnan besked: Tiny är ett smeknamn som på ett, låt oss säga, humoristiskt vis anspelar på grundarens kroppsbyggnad. Fast tvärtom då.

Sugen på ett besök på Tiny’s Diner? Adressen är 3603 Riverdale Ave. Öppettiderna är 07.00 till 21.00, varje dag.

Enjoy!

PS. För mer inspiration och tips om New York: Välkommen att följa bloggen även på Facebook.

Själv åker jag till Rom nu, på en långweekend, och den resan kan du följa på Instagram.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att höra att du också älskar dem! Ja, de utgör en unik upplevelse på många sätt.

Tusen tack för Göteborgstipset. Det ska jag lägga på minnet och återkomma till! Var ju senast i Göteborg nu i helgen men då var det hotellfrukost som gällde. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att höra! Ja, det är verkligen en speciell stämning där – som att resa i tiden. Maten i sig är också en härlig, speciell upplevelse. Hoppas du får möjlighet att besöka en diner framöver!

PS. Jag svarade på din kommentar för länge sedan men ser nu att svaret inte gick igenom. Därför kommer ett nytt försök här. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack för din kommentar! Svarade för länge sedan men märkligt nog gick inte svaret igenom ser jag nu. Här kommer alltså ett nytt försök!

Vissa diners kan onekligen se "omysiga" ut, men så finns det andra ser ut exakt som då det begav sig. Att besöka dem är som att göra en tidsresa och det tycker jag absolut kan vara både mysigt och fint. Tidstypiska miljöer har alltid fascinerat mig. Men främst är jag ju där för att äta. Maten är verkligen (oftast) en oförglömlig upplevelse!

Hallin på Resias blogg

Kan ju inte annat än älska en riktig amerikans diner. I Göteborg, inte långt från där jag bor, går vi till Egg & Milk när längtan blir för stor!
https://www.facebook.com/eggandmilk

FREEDOMtravel
7 years ago

Såna där ställen har man ju sett på film många gånger! Jag skulle säkert fota om jag var där eftersom det känns lite som en sevärdhet, men mysigt eller fint är det ju inte… 😉

www.marvelicious.blogg.se

Älskar såna här sorts ställen, trots att jag aldrig besökt ett personligen än så länge 😀 Men ser så härligt ut på bild och påminner mig om en del amerikanska filmer jag sett 🙂