Scotty’s Diner

Foto: Scotty’s Diner.

Nu är det dags för ett nytt tips på frukostställe i New York. Förra gången fick sötsuget sitt på Sarabeth’s. Denna gång beger vi oss till Midtown och Scotty’s Diner.

Att äta på en äkta diner är ett måste under ett New York-besök. Här sitter New York-borna själva med sin tidning medan kaffekoppen ideligen fylls på. Påtår som kostar? Nej, inte på en äkta diner. Alltför högt intag i samband med jetlag kan dock leda till viss yrsel, så ta det lugnt …

Scotty’s Diner erbjuder klassisk amerikansk frukost, som omelett med stekt potatis, amerikanska pannkakor och bagels. På menyn finns något för de flesta smaker, även annat än frukostmat, liksom starkare drycker.

Bilder från Scotty's Diner, New York
Den här bilden på Scotty’s Diner används med tillstånd av TripAdvisor.

Kaffet smakar mycket bra, med svenska mått mätt. Många klagar på att amerikanskt kaffe är blaskigt men här smakar det verkligen. Medan du mumsar på din mat kommer personalen gärna fram för en trevlig pratstund – åtminstone vid undertecknads besök.

Scotty’s Diner har öppet dygnet runt och har även mat för avhämtning. Bra att veta, i staden som aldrig sover. Adressen är 336 Lexington Ave, New York (mellan 39th och 40th St).

Med nästa New York-resa inom snar framtid, funderas det lite smått … Ska man återvända till Scotty’s ytterligare en gång? Att bara tänka tanken visar att det är värt det.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments