Pax Wholesome Foods – god och snabb lunch i New York

Det är lunchdags i New York men du är på språng. Det där långa, välvalda restaurangbesöket hade du tänkt spara till kvällen. Eller en annan dag.

Vilken tur då, att du är i New York. Här finns mat från världens alla hörn, runt just varje hörn och inte minst – dygnet runt.

Själv testade jag Pax Wholesome Foods under min senaste resa. Jag var verkligen på språng, på väg mot ett intressant reportage och ville bara ha en ”quick bite”.

Här får man inte ha beslutsångest. I diskarna trängs den ena delikata Dagobertmackan efter den andra, med fyllningar som kyckling, kalkon och fräscha grönsaker.

Värmande soppor, pastarätter, pizza och mexikansk mat står också på menyn. Juicerna är färskpressade och hela konceptet andas nyttighet och näringsriktighet, baserat på bra råvaror.

Strax satt jag till bords med en matig soppa och en kalkonrulle som visade sig nästan övermäktig att äta upp. En halv hade räckt – och då är jag inte direkt känd för dålig aptit.

Bordsgrannarna var idel affärsmän/-kvinnor som, också på språng, smorde kråset. Min närmaste granne såg extra pålitlig ut och fick i uppdrag att vakta mina tillhörigheter medan jag uppsökte ”the restroom”.

Så var det dags att fortsätta längs avenyn, på väg mot mitt uppdrag. Då och då med små pauser för fotografering. Somliga passade på att fråga paparazzifotografen (undertecknad) om vägen, vilket dock inte kan rekommenderas. Lokalsinne är, trots flera New York-resor, inte min starkaste gren.

Sätt Pax på listan över bra ställen för snabb och god mat, nästa gång du är i New York. Restaurangen/delin finns dessutom på flera ställen. Här kan du hitta din närmaste Pax-restaurang.

PS. Vi avslutar med en titt på hur det kunde se ut under lunchrusningen på New Yorks gator 1981. Aningens långsammare tempo, eller hur?

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
10 years ago

Precis, det är det perfekta kombinationen: nyttigt och snabbt. Plus gott då förstås. 🙂

Trillingnöten
10 years ago

Ja, det finns mycket fint att äta där! Fräscht och ett bra urval. Lite mer än bara snabbmat som man ofta tar till annars. Jag tycker om när det känns lite nyttigt, men ändå går snabbt!

Anna Ström Åhlén
10 years ago

Det gör ni rätt i, Eva! Att ta med sig maten är nästan ännu bättre – och sätta sig i en park.

Eva
Eva
10 years ago

Tack för tipset 🙂 Den kedjan ska jag hålla utkik efter i maj om vi behöver något snabbt i magen.