Hyra lägenhet i New York

NYC penthouse
Lägenhet i New York – dröm eller verklighet? Bild lånad av: Luxury New York Penthouse.

En lägenhet i New York, på Manhattan … Det är vi många som drömmer om. Få kan förverkliga denna dröm på heltid. Men att bo i New York för en kortare period är ju fullt möjligt.

Vanligt turistvisum gäller i tre månader. Planerar du en längre semester blir det klart mer fördelaktigt att i stället för hotellrum hyra en lägenhet i New York. Tänk att bo i ett ”riktigt hem”, med skyskraporna som mäktig kuliss utanför ditt sovrumsfönster. Med lite tur, ingår en balkong eller takterrass.

I din hyrda New York-lägenhet kan du sippa på morgonkaffet med en delikatess från den lokala delin i handen, samtidigt som du gör upp planer för dagen. Allt ackompanjerat av typiska New York-ljud. Onekligen ökar då chansen att känna sig som en riktig New Yorker.

Obs! Tänk på att korttidsuthyrning (kortare än 30 dagar) är förbjudet av staten New York. Om du ska hyra lägenhet kortare tid måste hyresvärden själv bo kvar i bostaden för att det ska vara lagligt. Att hyra ett rum som inneboende under kortare tid är därmed okej.

Morton Street NYC
New York är inte bara skyskrapor. Bilden visar Morton Street i Greenwich Village.

En bra och seriös sajt för att söka lägenhet i New York, är Airbnb. Här visas bilder på alla lägenheter med karta. Nyfiken på området runt omkring? Det kan du lätt kolla in med hjälp av Google Street View. Som en kvalitetssäkring fungerar också kommentarerna från tidigare hyresgäster. En trygghet som kan saknas på vissa bokningssajter. Obs!

New York Habitat är också en pålitlig förmedlare av lägenheter i New York. Här finns många pärlor i gemytliga områden. Ofta introduceras hyresobjekten av en film där du kan gå på ”guidad tur” i lägenheten. Information om grannskapet och tips på lokala sevärdheter kommer på köpet.

Craigslist är en klassisk sajt där du kan hitta New York-lägenheter till uthyrning. Här blandas dock seriöst och oseriöst. Försäkringsbolaget Europeiska höjde för en tid sedan ett varningens finger, när det gäller oseriös uthyrning. Tyvärr förkommer falska bokningsavgifter som ska betalas i förskott. Det kan också vara helt andra bilder än de verkliga som visas på webbplatsen. Men självklart finns det seriösa uthyrare även här.

Var i New York ska du då bo? Ja, det är givetvis en smaksak. Men ett tips är att tänka lite utanför schablonmallen. New York är inte bara centrala Manhattan (Midtown) och området kring Times Square. En mysig och vacker stadsdel som ”kommit” på senare år, är Harlem. Här bor bland andra den svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson. Vad han tycker om sin lägenhet och att bo i Harlem kan du läsa här.

Likaså är Brooklyn numera mycket ”hett”. Trendfaktorn är självklart en prishöjare men här finns fortfarande många fynd att göra på lägenhetsfronten. Vad är några få stationer att åka med tunnelbanan eller en kort taxitur? New York ligger för dina fötter, som sjävklart också är ett bra transportmedel …

Lycka till med ditt lägenhetsletande i New York!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments