Filene’s Basement

Filene’s Basement på Upper West Side. Foto: PropertyShark.

 

**Edit: Denna butik är numera stängd.***

Befinner du dig på Upper West Side? Som utlovat kommer här (sent omsider) tips på vad du kan göra efter din frukost på Sarabeth’s.

Nästan på krypavstånd ligger ett riktigt shoppingmecka, om du är sugen på att ekipera dig: Filene’s Basement, på 2222 och 2228 Broadway, hörnet av 79th and 80th Street. Det är en outlet med märkeskläder till priser som får dig lätt av lycka (trots mättnaden efter den sockersöta frukosten).

På undervåningen (inte en källare) trängs allt från festklänningar till jeans och tunikor. Herrar går en trappa upp för att shoppa loss.

Det ska dock utfärdas en varning. Personalen var sjuk den dag det var charmkurs. Undertecknad bad om att få köpa en klänning som satt på en skyltdocka. Kvinnan i kassan suckade och hänvisade till en manlig kollega ”på golvet”. Här blev det dubbelsuckar och högljudd information om att han var ”busy” (inte en kund fanns i sikte intill). Efter tre minuters symbolisk väntan, masade han sig fram till fönstret. Dockan välte och suckarna övergick i svordomar – men klänningen blev min. En rosa, glansig historia för det facila priset av cirka 30 dollar.

Spara dollar genom shopping på outlet.

Så, är du känslig för ohövlig personal, ta betäckning med öronproppar eller håll helt enkelt munnen stängd. Fynd lär du göra i vilket fall! Dessutom ligger en tunnelbanestation rakt över gatan om dina kassar blir för tunga.

Filene’s Basement finns på ytterligare ett ställe på Manhattan: 4 Union Square South, 40 East 14th Street. Den butiken lär vara mycket bra. Kanske är det där all trevlig personal jobbar?

Lycka till!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
12 years ago

Tack för uppdateringen, Filip! Ja, där ser man. I New York är det inte mycket som är statiskt. 😉
Kul att du också bloggar om ämnet! 🙂

Filip
12 years ago

Och naturligtvis gick Filene's i konkurs i slutet av 2011.

De bara väntade på att du skulle börja skriva om dem 🙂