Takbaren St Cloud i New York


Du har trötta ben i Midtown och det regnar. Vart går du? Takbaren St Cloud lockar med sköna soffor och svalkande dryck. När solen sen tittar fram går du ut på terrassen, med en utsikt ”to die for”!

New York i oktober brukar betyda sol och svensk sommarvärme. Det är åtminstone min erfarenhet sedan flera år tillbaka. Men i år fick vi känna på en liten släng av Hurricane Matthew. Dock inte en bråkdel av vad de flesta fick uppleva, men ett rejält regn.

Efter en regnig förmiddag med museibesök ropar våra ben att de vill vila. Och självklart lyssnar vi! Jag har redan spanat in var man både kan svalka strupen och få lite skönt ”soffhäng” med utsikt.

Målet är takbaren The Cloud som (som tur är) också har en inomhuslounge. Snart är vi på plats och kan uppfylla våra mål.

Drinkarna är inte stora och det ska sägas direkt: Det är inte billigt. Men inte heller tokdyrt. Det är ett typiskt takbarspris med New York-mått mätt (cirka 18 till 20 dollar). Det är helt enkelt vad du får betala – för strålande utsikt och astronomisk hyra.

När regnet lättar tar jag en tur på terrassen. Och då blir jag klart mer positiv. Visserligen är vi precis vid det larmande Times Square. Men här uppe råder frid.

Vackra skulpturer och en grönskande oas, tillsammans gör de terrassen till ett moln. Ett svävande moln bland tysta jättar i glas och betong. Att se solnedgången här vore inte fel …

Drinken tar snabbt slut, och när vi ska betala råkar vi göra bort oss! Fast vi är de enda gästerna inomhus dröjer notan, så vi fattar ett beslut: att generöst lämna en bunt sedlar och gå. Dricks på cirka 2 dollar per glas gäller, vi vet.

Så går vi mot hissen, då en av servitriserna kommer springande. Vad nu? Jo, vi har missat den lilla detaljen med taxes … Big no, no för en van New York-resenär. Men vad ska man skylla på? Jetlag? Med ett betydligt större hål i plånboken och en nöjd servitris lämnar vi St Cloud …

… för att fortsätta till ett mexikanskt hak i Hell’s Kitchen. Drinkkostnaden där? Tja, eftersom det är happy hour landar den på 5 dollar. Välkommen till New York City, kontrasternas stad.

Enjoy!

PS. Vill du följa mina övriga resor? Läs då min andra reseblogg här på sajten: Other Bites of the World, där jag en sommar hittade ett Skansen i Ungern

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
6 years ago

Lååångt senare ser jag din kommentar, Eva! Märkligt. Jag vet ju att det inte blev någon majresa för er till New York på grund av Kanadaresan men den var ju nog så fantastisk!

Ja, jag håller verkligen med om att man får välja sina ställen när det kommer till långsittningar med mat och dryck. 🙂

Eva - People in the Street

Tack för tipset, det tar jag med mig inför majresan till världens bästa stad! Ja, det är verkligen kontrasternas stad. När vi besöker de dyra ställena blir det inte mer än en drink och sällan något ätbart. Finns mer prisvärda ställen om man är ute efter en långsittning med mat och dryck.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Så underbara minnen du har! Jag tänker också på dig numera när jag besöker eller skriver om Hell's Kitchen. Ett område som genomgått sådan förändring … Det är så häftigt att du var där då, i ett "annat" New York.

Tack, jag blir så glad för att du uppskattar inläggen! Resedrömmar förgyller onekligen livet även om de ibland bara stannar som drömmar. Hoppas ändå du kommer till New York igen!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, visst är det underbart med takbarer. Älskar att det finns allt fler sådana i många städer. Hoppas du kommer till St Cloud en dag!

Ditte
7 years ago

Just när nu skriver "Hell´s kitchen" ler jag och minns så väl mitt år där. Ett år som gav så mycket på alla sätt och upplevelser jag aldrig tidigare upplevt.
Tänker mig nog en tur tillbaka till N.Y. innan jag blir för gammal.
Läser , njuter och drömmer- bra så.
Tack för att du delar med dig.

Helena
7 years ago

Åh, takbarer som är så härliga! Denna vill jag besöka nångång.