East River Park – jogga och cykla på Manhattan

Vill du kombinera motion med fin utsikt på Manhattan? Jogga eller cykla längs vattnet på Lower East Side! Men gör inte som Kramer i Seinfeld och hoppa i …

Central Park i all ära. Ibland vill man upptäcka andra parker i New York. Det kan vara allt från små gömda trädgårdar mitt i stenstaden till vidsträckta parker som just den här!

East River Park sträcker sig från Williamsburg Bridge norrut, med vyer även över Brooklyn Bridge.
Här finns perfekt underlag att både cykla och jogga på, med fläktar från floden och en utsikt som heter duga. Även du som gillar tennis, baseball och football får ditt lystmäte, och barnen kan njuta av lekparker.

Parken är hela 1,5 miles lång – det vill säga drygt 2,4 kilometer. Alltså en perfekt joggingrutt! Passa på att ge dig ut vid soluppgången, något som särskilt passar den som är jetlaggad och ändå vaknar tidigt.

Vissa väljer att gifta sig här, just i soluppgången. Andra kommer hit för att njuta av uppträdanden, folkliv eller en bbq-kväll.

Eller också gör de som jag, bara strosar längs vattnet för att insupa atmosfären. Upplevelsen blir extra trevlig om du (som jag) tar vägen genom East Village och köper med något gott att äta på vägen. Det finns gott om så kallade delis, där du kan köpa allt från varm judisk knisch (potatisbulle) till originella snacks eller goda smoothies.

Slå dig sedan ner på en bänk vid East River och bara njut. Känns fläktarna från vattnet, hör en helikopter smattra i fjärran och det svaga bruset från FDR Drive, motorvägen som likt en pulsåder löper längs Manhattans sida.

 

Detta är en oas för dig som tröttnat på hetsen vid Times Square och de största turistattraktionerna.

I fjärran reser sig broarna mäktigt mot skyn: Williamsburg Bridge, Manhattan Bridge och Queensboro Bridge.

 

 

En liten varning utfärdas dock: Vistas inte här ensam sent på kvällen eller på natten. Sunt förnuft som gäller i alla parker! Och du, gör inte som Kramer i Seinfeld! (Se klippet nedan.) Hotellpersonalen blir nog inte så glad då …

Enjoy!

PS. Vill du har ännu mer tips och inspiration om New York? Kika på webbversionen av bloggen, där du får massa tips för första resan, koll på aktuellt väder och mycket mer.

Du är också välkommen till Facebooksidan för New York-bloggen och Instagram där jag heter @newyorkmybite_travelonacloud.Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack så mycket, Lena, vad glad jag blir! Dito får jag säga, eftersom även din kunskapsbank är enorm. 🙂

lenaiwales
8 years ago

Alltid trevligt att få ta del av din enorma kunskap!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Ja, den kan verkligen rekommenderas, Helena! Kul med en plats som passar flera generationer och många typer av aktiviteter – allt från fotografering (!) till motion och ren avkoppling.

Helena
8 years ago

Ser ut som en väldigt mysig park!