Stockholmsresa och Kodaline på Berns

Ibland räcker det med en liten resa för att se något stort. Och det är exakt vad som väntar mig i kväll. Enbart en timme bort ligger Stockholm, och där på anrika Berns ska jag se dem – ett av mina favoritband: Kodaline! 

Weekendväskan är packad och tåget närmar sig Stockholms Central. I väskan finns bara det mest nödvändiga, för en övernattning. Men i mitt sinne finns något mycket mer: stor förväntan!

Jag har väntat på denna helg länge. Ända sedan min födelsedag i höstas, då jag fick en mycket trevlig present: en biljett till Kodaline på Berns!

Känner du inte till Kodaline? In och lyssna på Youtube eller Spotify direkt! I alla fall om du gillar genren indiefolk/indierock. Kodaline gick rakt in i mitt hjärta direkt och där kommer de att stanna. Deras musik påminner både om The Killers och Coldplay, men är ändå helt sin egen.

Bandet kommer från Irland och består av fyra medlemmar: Steve Garrigan, Mark Prendergast, Vinny May och Jason Boland. Irland: detta land som verkar vara en outsinlig källa till kända band och musiker. Att det även kvalat in på min bucket list är självklart! En dag är jag där.

Berns i Stockholm.
Berns Salonger 1880.

Kvällens spelning är inte några arenakonsert. Men miljön är ändå den bästa. För nog är det en upplevelse i sig att besöka Berns Salonger! Där, under de mäktiga kristallkronorna kommer de att spela upp. Där, mellan de guld- och stuckaturprydda väggarna som huserat evenemang sedan 1863.

Bäst av allt? Med mig har jag personer som står mig mycket, mycket nära. Bättre än så blir det nog inte på alla hjärtans dag!

Vilken konsert vill du helst besöka på en weekendresa till Stockholm?

PS. Välkommen att följa mig även på Instagram. Min blogg om New York finns här.

Foton: www.wikimedia.org

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack, ja, det var det också! Är SÅ nöjd med allt: konserten, sällskapet och lokalen. 🙂

Ann Eriksson
8 years ago

Låter fantastiskt!

Anna Ström Åhlén
8 years ago

Tack för din kommentar, Lena.

Ja, Stockholm kan jag aldrig få nog av. Bodde där i nästan 20 år och trodde aldrig jag skulle flytta därifrån. Men så dök drömhuset upp i Strängnäs, mindre än en timme bort. Därmed har jag både världarna. 🙂

Konserten var fantastisk! Kul att du gillade bandet. De har en stor variation i sina låtar också, vilket är roligt: vissa mer melodiska och lugna och andra mera i upptempo.

Ha en fin helg!

Lena i Wales
8 years ago

Härligt med en weekend i Sveriges vackra huvudstad.
Jag har hört talas om bandet, men känner egentligen inte till dem. Lyssnade lite nu. Bra!