Sugar Hill Market – boutiquemarknad i Harlem

Är du i Harlem på en söndag? Besök en boutiquemarknad! På Sugar
Hill Market finns kläder, hantverk och delikatesser av lokala producenter! Dessutom i mysigaste miljön.

Många håller sig mest downtown på Manhattan, i Sex and the City-meckat West Village, Meatpackning District eller SoHo. Utom under första resan, då de oftast bor kring Times Square. (Så även undertecknad, *erkänner*.)

Men New York City är förstås mer än så. I höstas bodde jag delvis i Harlem, nära Frederick Douglas Boulevard. Min kompis Anna, Harlemkännare av stora mått, var min guide.

En söndag begav vi oss till en mycket annorlunda marknad – Sugar Hill Market! Glöm ruffiga loppiskläder; det här är en riktig boutiquemarknad! På Sugar Hill Market säljer lokala designer och producenter sin varor, som består av allt från handgjorda väskor till ekologisk sylt eller delikat choklad från Madagaskar.

Att strosa runt i de mysiga lokalerna är en perfekt söndagsaktivitet. Ta dig tid, om du går hit! Man vill ju så gärna stanna och prata med alla försäljare som är genuint trevliga och tillmötesgående.

På grund av de långa pratstunderna hann vi inte med mer än två inköp, men desto mer genomtänkta sådana.

I min väska hamnade bland annat en burk lokalproducerad marmelad, som skulle få göra en lång resa över Atlanten. Föga anade den att den skulle sluta sina dagar på hembakade scones i Södermanland. Men det är en annan historia.

Nästa inköp blev mörk choklad, gjord på kakaobönor från Madagaskar. De (givetvis) trevliga försäljarna på bilden ovan lät oss provsmaka i lugn och ro. Vi fick också rådet att avnjuta ett glas rödvin till den utvalda chokladsorten. Den skulle med andra ord också avsluta sina dagar i Södermanland, just på nämnda vis. (Otroligt nog kunde jag faktiskt behärska mig fram till dess!)

Sugar Hill Market ligger, som namnet antyder, i stadsdelen Sugar Hill. (Se karta nedan.) Marknaden öppnade 2014 och har blivit en stor framgång, bland annat omskriven i New York Times.

 

Missa inte denna marknad som med fördel kan kombineras med en promenad i trakten. Vem skulle inte vilja flytta in i något av de vackra brownstonehusen längs den trädkantade gatan?

Enjoy!

PS. Du är också välkommen till Facebooksidan för resebloggen och Instagram: @newyorkmybite.

Samtliga foton (tagna med mobilkamera): Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
8 years ago

Hej! Tack, jag hade det jättebra på NY-resan. 🙂 Är dock inte där nu, utan hemma i Sverige. Snart kommer nya uppdateringar här, närmare bestämt i kväll. Det blir säkert kanonmysigt med Paris i april. Själv ska jag till Rom då.

Jag försökte gå in på din blogg (om du har någon?) men länken gick till annonsen för Ryanairs Parisflyg!

Ha en riktigt härlig resa.

Josefine
8 years ago

Hej! ser ut som att du har det bra!:) Är riktigt dålig på det här med att kommentera bloggar jag läser men nu tänkte jag göra det:) Jag satt nämligen och tänkte New York eller Paris, New York eller Paris… Fram tills idag.. serious. Höll på att söka leta nästan boka för att det ena va för dyrt, andra va fel datum och så blabla:) Men idag hitta jag http://www.savly.se/278-kr-till-paris-tur-och-retur-i-april-med-ryanair/ och körde. Det blev Paris. I april. Och nu vet jag inte om jag fick lite ångest efter jag såg till inlägg:) men det ska väl bli bra det här:D