The Waterfront, Jersey City

Vid tunnelbanestationen Exchange Place i Jersey City. Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

Har du aldrig lämnat Manhattan när du är i New York? Då är det dags för det.

Ta tunnelbanan under Hudson River och besök Jersey City. Du kommer inte att ångra dig. Resan tar bara några få minuter och utsikten är makalös.

Till Jersey City reser du med PATH, ett annat tunnelbanesystem än New York Citys som drivs av MTA. PATH står (smart nog) för Port Authority Trans-Hudson Corporation.

Åk gärna från Manhattan till Exchange Place. Det är bara en enda station. Själv klev jag av här efter att ha åkt från Newark. Det var oktober men strålande varmt, och solen gassade från en klarblå himmel.

Att återse Manhattans skyline (visserligen bara efter fem månader) gav en rent fysisk känsla. Hjärtat slog några extra slag och benen blev gelé, medan jag gick de få stegen ner till vattnet.

Gör som jag. Gå ner till The Waterfront – och ha kameran i högsta hugg! Att sätta sig på en bänk här är obeskrivligt. Manhattan känns så nära … och samtidigt så fridfullt.

Mot skyn tecknar sig silhuetten av One World Trade Center, omgiven av mindre skyskrapor, som en drottning med sitt hov. Någonstans kretsar en helikopter och ute på Hudson stävar en båt.

Här, i Jersey City, valde jag också att bo under min senaste New York-resa. Mer om det i kommande inlägg.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments