Medelhavsmat i New York – The Little Owl

 
Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.
 
Vart ledde min promenad i West Village? Jo, till en underbar restaurang som är ytterligare ett måste under din vistelse i New York. På Bedford Street ligger nämligen The Little Owl.
 
The Little Owl är, som namnet antyder, en väldigt liten restaurang. Men maten är desto större, när det gäller smakupplevelse. Här lagas medelhavsinfluerade rätter, där färskt och nyfångat är ett par av ledorden.
 
På menyn frestar delikata rätter som hummerrisotto, ostron, meatball sliders och gnocchi med basilika och getost.

Eftersom lokalen är liten, måste du boka bord i förväg på The Little Owl. Men det är inte några problem, bara du är ute i god tid (några veckor före).

Vid lunchtid kan det vara enklare att få plats, men även här är det förbokning som gäller. Vid min lunch kom jag lite tidigare än inbokat. Något bord var inte ledigt men det fanns plats i baren, vilket fungerade alldeles utmärkt.

Så var det dags att avnjuta lunchen, som kom att bli över förväntan. Jag åt en kycklingrätt med ett grönt mos som tillbehör, något som fullkomligt smälte i munnen. Återigen en rätt som kvalade in på min topplista över bästa maten någonsin!
Tycker du dig känna igen byggnaden där The Little Owl ligger? Jo, det är denna fasad som filmades som exteriör till lägenheten i serien Vänner (Friends).

Vi avslutar med några ”bloopers” från just Vänner.

Enjoy!

PS. Adressen är 90 Bedford Street (vid Grove Street).


View Larger Map

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments