The Park – restaurang med mysig innergård nära High Line

Restauranger med en grönskande innergård, det besöker jag gärna i New York. I somras var det dags för en sådan, nämligen The Park nära the High Line.

Det är första heldagen i New York, på min juliresa, och jag har börjat med en rejäl promenad. Närmare bestämt på the High Line, parken på ett upphöjt före detta järnvägsspår. Hit återvänder jag mer än gärna för att utforska nya sträckor, de ständigt skiftande konstverken och årstidernas växlingar.

Mysig och grönskande innergård

Nere på tionde avenyn händer det som så ofta händer i New York: Jag passerar helt oplanerat ett ställe som ser SÅ lockande ut, ett ställe som inte alls står på ”att göra-listan” men som däremot lätt kvalar in på ”spontana listan”.

The Park

The Park heter restaurangen, vars innergård ropar på mig från avenyn. Just nu är det folktomt men en skylt på gatan lockar med happy hour. Jag ser grönskan mot de ruffa tegelväggarna och de små lamporna som får mysfaktorn att stiga i graderna.

Jag är inte sen att sms:a min vän Evy (aka @restanten) som också är i stan, och efter lite turer hit och dit beslutar vi oss: Här ska vi träffas mot kvällen.

När vi anländer undrar kyparen om vi verkligen vill sitta på innergården (eller i uterummet, beroende på hur man vill se det). Där finns nämligen ingen luftkonditionering. Notera att detta är juli och vi befinner oss på samma breddgrad som Rom. Några tjänare med solfjädrar hade gärna behövts intill borden. 😉 Skämt åsido: Vi stålsätter oss mot hettan och väljer ”parken”.

Här avnjuter vi sedan ett par trevliga timmar, över ett glas vin (för min del) och en drink (för Evys del). Själv är jag inte så hungrig så jag beställer bara en förrätt: en tallrik potatis (!). Det är gott men blir lite enformigt. Kanske får jag återvända och utforska resten av menyn en annan gång. Evy tycker maten är okej, dock inget enastående. Hit kanske man främst går för drinkar och det är gott så.

Enjoy!

Foton: Anna Ström Åhlén utom det av mig: Evy Knoph.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ditte
4 years ago

Det är så roligt att ”gå med dig” på dina strövtåg i N.Y. När jag läser inläggen känns det som om jag var på plats. Jag träffade häromdagen min vän Agneta som varje år i september tillsammans med sin make reser hit och har gjort så under jättemånga år. De bor alltid vid Washington Square. Förra året tipsade jag dem om din blogg och de har läst och testat fler av dina tips.Jag skulle hälsa så mycket så nu gör jag det.
Tack för att jag fick följa med hit till ”The Park”
Stor kram