Så packar du för en höstresa till New York

På väg till New York i höst? Då undrar du kanske vilka kläder du behöver. Hur ska man egentligen klä sig i en stad där det kan vara allt från 7 grader till 27 på hösten? Här är tipsen.

Tricket för att klä sig rätt i New York är lager på lager. Eftersom vädret kan växla snabbt är det rätt skönt att vara beredd och slippa åka tillbaka till hotellet, alternativt köpa något onödigt bara för att du fryser. (Hm, om man nu någonsin har shoppat något onödigt i New York? *Blinkar oskyldigt*)

De här kläderna packar jag för en resa till New York på hösten

Jeans
Vida sköna byxor (perfekt för flygresan)
Ett par kortare kjolar
Strumpor
Tjocka strumpbyxor (till kjolarna förstås)
Sneakers (för långa promenader)
Boots eller stövlar (för kvällsbruk)
Koftor
Varm tröja
Trenchcoat eller vindtät jacka
Sjalar/scarves (även skönt på flygresan)
Hatt eller keps
Skinnhandskar
Toppar/blusar
Ett par klänningar
Sovkläder
Underkläder (så klart)

Kläderna ska förstås helst vara i strykfria material och gå att matcha med varandra. Sedan skalar jag av/klär på allt efter temperaturens växlingar. Självklart packar jag också underkläder, strumpor etc men att det ska med, det är ju sen gammalt. (Förutom den gången jag gjorde min största och ytterst komiska packningsmiss.)

Skulle det slå till och bli riktigt kallt rekommenderas en extralätt dunjacka. Sådana har till exempel Uniqlo i mängder av färger. Men hittills har jag haft riktig tur med vädret på de flesta av mina höstresor till New York.

Sommarvärme i oktober

Det har ofta varit över 25 grader i oktober, till exempel den dag jag var på Smorgasburg i Williamsburg och (klantigt nog) klätt mig i en tjock tröja utan något annat lager under. Där satt folk och solade och där gick jag som en Michelingubbe. Men misstag är till för att lära sig av!

Vill du gå direkt från en dag på stan till middag och takbar kvällen? Då rekommenderas att du har promenadvänliga skor på dagen och sedan byter till finare/lättare skor som du har med dig i din dagväska. Komplettera med några festliga accessoarer som du har i samma väska och ta en ”raggardusch” på lämpligt café/lämplig bar innan, där de har ett lagom stort restroom för ändamålet. Then you’re all set to go!

Vill du ha tips och tricks på hur du kombinerar olika outfits och gör det bästa av dina fynd från New Yorks vintagebutiker? Kika då på mina tidigare inlägg Hur ska man klä sig i New York? och Konsten att shoppa vintage och klä sig i New York.

Mina bästa packningstips

I tidigare inlägg har jag givit fler packningstips för en resa till New York. Här finns också mina bästa packningstips för resor rent allmänt.

Enjoy!

PS. Välkommen att följa mig även på Instagram!

Bild ett: Anna Ström Åhlén.
Bild två: Photo by Andy Lee
Bild tre: Barron Roth

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena i Wales
5 years ago

Du är fantastisk med dina praktiska tips!

Carina
5 years ago
Reply to  Lena i Wales

Wow, vilka foton! 🙂

Marias Memoarer
4 years ago

Höstvädret i New York låter ungefär lika omväxlande som vår- och sommarvädret jag upplevde i Melbourne, Australien. Fick förkylning som ett brev på posten då temperaturen kunde sjunka från över 30 till 15 grader över en natt..