Hälsning från Sivota i Grekland

Hej allihop! Här kommer en hälsning från Grekland, närmare bestämt Sivota. Det är äntligen dags att ta del av den resa jag vann i Apollos bloggtävling ”Årets lokala expert 2019”. Här njuter jag och min yngste son för fullt!

Att vinna en resa till Grekland kunde inte ha passat mig bättre. Det är ju, som ni säkert redan vet, ett av mina absoluta favoritländer i Europa.

Det har varit lite radiotystnad här på bloggen, men det är för att vi ägnar alla sinnen åt att bara vara. Lite bilder på Instagram har jag dock lagt upp, och blogginlägg kommer på hemmaplan. Men först en liten uppdatering redan nu!


Hotell Isola Verde i Sivota

Vi bor på hotell Isola Verde, ett helt nybyggt fyrstjärnigt hotell strax utanför Sivota. Här finns en infinitypool vars silhuett smälter ihop med himlen. Här kan man lojt svepa med handen i svalkan, på en solbädd som sticker ut i vattnet. Allt medan havet tronar i horisonten, med mäktiga berg som fond.

Varje morgon dukas en frukostbuffé upp i en matsal där ”lampnördar” som jag får sitt lystmäte. Läckra glober samsas med hängande Edisonlampor mellan glasväggar som förenar ute och inne.

Mega Ammos Beach

Sedan går vi till den närmaste stranden, Mega Ammos Beach, där bastparasoll skuggar gratis solsängar. Eller nåja, något att dricka från baren bör man beställa men det gör vi så gärna: en färskpressad juice eller en ”frappe metrio me gala” (iskaffe, medelsöt med mjölk) som min nyfunna vän Ann tipsat om, och hon vet ju, Greklandsbloggare som hon är!

Här vid stranden finns också två riktigt bra tavernor som jag ska berätta om senare. Att sitta där på klassiskt blåmålade trästolar och njuta av en grekisk sallad, med svalt vin i glaset och strålande utsikt … Det är livet. Bättre än så kan det inte sammanfattas. Att dessutom få egentid med sonen på detta sätt är guld värt. Stort tack till Apollo som lät mig ta med ”plus en” på resan!

Sivota by

In till Sivota by går vi på cirka en kvart, tjugo minuter. Men vägen lämpar sig inte för vandring i mörker; då tar vi taxi för överkomliga 6 euro. Här inne är solnedgångarna en fröjd i ”fifty shades of orange”. 🙂 Små butiker kantar gatorna och i hamnen sitter man gärna med en drink medan solen dalar.

Paxos och Antipaxos

Härifrån går också båtutflykter och just i dag har vi tillbringat cirka nio timmar till havs. En fantastisk dag med besök på grannöarna Paxos och Antipaxos. Jag säger bara: Vilket vatten! I Grekland har jag varit många gånger men sådant vatten som vid Antipaxos har jag aldrig badat i förut. Både sonen och jag är mäkta imponerade! Mer om denna båttur kommer.

Parga

Vi har också besökt Parga på en kvällstur, kort men naggande gott. Besök i borgen gav solnedgången en imponerande inramning och sen avnjöts en god middag bland färgglada hus.

Nu ligger mörkret som matta av sammet över Isola Verde och från hotellets inre letar sig dämpade toner av jazz. I bakgrunden cikadors sång. Det är snart läggdags. Men några dagar till väntar här i paradiset.
Väderapparna visar åska på torsdag men vi är tacksamma ändå. Så glada att ha fått uppleva högsommarvärme i oktober, här i Grekland: landet i vårt hjärta.

Fortsättning följer när jag är hemma igen!

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann Nennesson
4 years ago

Tack finaste goa Anna att du nämner mig o länkar till bloggen!!!!!😘😘😘”Metrio” betyder typ ”lagom”på grekiska!!!🇬🇷💙🇬🇷
Tvivlar inte en endaste sekund på att ni har det ljuvligt….Grekland är aldrig fel!!!Lycklig för er skull att ni gillade utflykten till AntiPaxos & Paxos!!! Hoppas det utlovade regnet uteblir!!!🙏 Din bild på solnedgången är helt magiskt vacker!!!!💯🔝💯Wooow!!!!!Kramelikram

Emma, Sol som sol?
4 years ago

Nej, högsommarvärme i oktober är aldrig fel (hehe, vi hade 34 i går, 28 än så länge i dag).

Jag förstår att ni njuter av allt och ser fram emot att höra mer om det. Och se bilder, så klart! Men först, njut i lugn och ro och berätta sedan!

Marias memoarer
4 years ago

Ja tack till att få bada i det där härliga vattnet ❤️

Ditte
4 years ago

Välkommen hem!Förstår att ni har det bra. Och att möta Grekland så här års är ju så fint. Det är verkligen roligt att du vann tävlingen och jag gläds med dig. Och fint att komma till ett mindre ställe. Parga har jag besökt men inte Paxos och Antipaxos. Jag vet att du är hemma nu och har ju hängt med via Instagram och med stor glädje. Väntar på mer. Jättefina bilder att njuta av.
Stor kram

Christine - 29°
4 years ago

Så underbart det ser ut! Fortsätt att bara njuta nu! 🙂
Och vilken otroligt fin solnedgång. Wow!