Nu åker jag till New York!

Nu står resväskan packad igen och i morgon går flyget. Vart det bär i väg? Jo, denna gång går resan till min absoluta favoritstad här i världen: New York!

Att jag älskar New York vet du som även läser min andra reseblogg: New York – My Bite of the Big Apple. I över fem år har jag bloggat om denna stad, som för alltid flyttat in i mitt hjärta.

Kanske är du lika nördig som jag? För att kolla, se om du uppfyller tio tecken på att vara en New York-nörd. Vi kanske inte växer på trän direkt, men nog blir de flesta som besöker denna metropol mer eller mindre förälskade.

I morgon 12.25 lyfter planet från Arlanda. Strax före 15.00 amerikansk tid sätter jag fötterna på marken i Newark. Sedan väntar en svettig stund i Customs and Border Protection innan jag kan äntra flygbussen mot Manhattan. Som jag har längtat.

I New York City blir det en dryg vecka med långa promenader, hummer i ”korvbröd”, besök på hemliga barer, träffar med goda vänner, spontanbesök i udda butiker och att bara vara.

New York: My love is eternal!

PS. Vill du följa mig på resan? Då är du välkommen till mitt Instagramkonto. Jag kommer även att uppdatera på  Facebook.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Lena! Första rapporten från New York ligger nu på New York-bloggen. 🙂

Lena i Wales
7 years ago

Ser fram emot nya reportage!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Linda! Det blev lite snopet avslut eftersom jag tvingades åka hem tidigare. 🙁 Men visst hann jag uppleva en del nytt! Rapporter kommer. 🙂

Linda, 155cm.se
7 years ago

Anna, njut som attan av NY och hoppas att du blir överraskad på något sätt även om du kan staden nästan utan och innan!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, Ditte! Det är alltid lika underbart att läsa om dina minnen från New York förr. Hell's Kitchen var jag inte i denna resa men jag passerade på väg till Intrepidmuseet. Ja, tänk så mycket staden har förändrats. En av mina favorittakbarer ligger just i Hell's Kitchen förresten: Press Lounge på hotellet Ink48. Absolut, trendigt så det förslår.

När jag skriver detta sitter jag vid gaten och väntar på flyget hem. Ska flyga i en Dreamliner för första gången, så det blir spännande.

Ditte
7 years ago

Så härligt! Minns höstarna i N.Y. och även att vi åkte tåg till Amherst i Massachusetts för att se de vackra lövträden…
Njut och ha det allra bäst. Jag är med dig i tankarna. Och passerar du "Hell´s Kitchen" så sänd mig en tanke. Här bodde jag i ett år i det som då var "slum" och idag är detta ett ganska trendigt område som jag förstått det.
Blir så nostalgisk och inser att jag inte längre är ung…Men jag har upplevt en hel del.
Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Ja, hösten är fantastisk här. Dock kommer den ofta senare än i Sverige, då sommarvärmen kan dröja kvar långt in i oktober. Riktigt färgsprakande blir det inte förrän framåt november. Just i dag skiner solen igen efter en släng av Matthew här.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, vännen! Ja, det är märkligt så tiden går. Den resan kommer alltid att kvala in bland mina bästa resor någonsin. Kram <3

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Helena! Det började med en liten släng av Matthew men nu skiner solen igen. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad härligt! Nej, jag har tyvärr inte varit i Florida. Men jag kan rekommendera den här guideboken som jag recenserat på min språkblogg: http://www.falkblick.se/2014/05/recension-ett-annat-florida-den.html Hoppas du får en underbar resa!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Evy! Kul att du följer. Ja, det gick faktiskt smidigare den här gången. För ett år sen hamnade jag dock i en väldigt seg kö.

Lanclin-Linnea
7 years ago

Åh så roligt! Hösten verkar vara gudomligt fin i NY om man ska tro alla färgsprakande bilder från stan 🙂

Eva - People in the Street

Ha en fantastisk resa i världens bästa stad! Tänk att det är precis två år sedan vi var där tillsammans <3
Kram

Bling
7 years ago

Jag ska till Florida i december. Har du varit där och har tips att dela med dig av på aktiviteter, restauranget etc?

Helena
7 years ago

Jag hoppas att du får en fantastisk vecka i New York! 🙂

Evy Knoph
7 years ago

Klart jag hänger med :-). Tycker customs o immigration har blivit mycket smidigare oå sistone..hår ofta på ca 10-30 min… ha det så härlugt!