Pier 15, en oas på södra Manhattan

Nyss hemkommen från New York ser jag tillbaka på en extra solig dag. En dag när det var mer sommar än höst och ”Matthew” dragit sin kos. Följ med till Pier 15, för en solstol på första parkett!

Financial District blev området jag bodde i under min senaste New York-resa. Det var första gången jag bodde där, och det var klart över förväntan.

Området South Seaport, där vårt hotell låg, visade sig vara både lugnt och mysigt med ett stort utbud av saker att göra. Det var lätt att ta sig hit med taxi, även i rusningstrafik, då chaufförerna kör FDR Drive i stället för att trassla inne på Manhattan. (Jag återkommer med hotelltipset!)


Precis intill hotellet ligger East River, med allt från fläktande vindar till strålande vyer. Så snart spåren av Matthew dragit bort, kunde vi utforska området närmare och det blev då en tur ut på Pier 15. Piren är ett så kallat observation deck i två plan, med både restaurang och bar.

Här är det bara att slå sig ner i en stol och njuta av både sol och utsikt. Och den sistnämnda går inte av för hackor. Strax till vänster har du nämligen Brooklyn Bridge och till höger står de i ståtlig givakt: skyskraporna i Manhattan skyline.

Från Pier 16 intill går färjetransporter, med allt från turer till Frihetsgudinnan till middagskryssningar. Men det går, som sagt, alldeles utmärkt att stanna kvar på land och ändå njuta.

Som på beställning ser vi en bröllopsfotografering, från första parkett. För att inte verka alltför paparazziaktig håller jag mig en bit bort. Men vi är ju några som inte kan låta att spana in brudpar på resor. Min vän Eva Sollén med resebloggen People in the Street skrev nyligen ett härligt inlägg just om att smygfota brudpar. (Jag själv har också fångat ett vackert brudpar på vinterbröllop i Prag.)

Blev du sugen på att besöka piren, så hittar du en karta över Pier 15 och East River Esplanade här. Enjoy!

Selfiefotografering eller smygfotografering av brudpar? 😉

Vilken är din oas i New York? Berätta gärna!

PS. Planerar du just nu en resa till New York,  får du inte missa min guide till hur du ansöker om Esta, elektroniskt inresetillstånd till USA.

Samtliga foton: Anna Ström Åhlén.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket själv, Eva! Underbart inlägg du skrev med brudparsinspiration. Det låter som en bra plan att besöka området under nästa tripp. Det är förstås extra underbart i maj! 🙂 Trevlig kväll önskar jag dig också (fast nästa kväll då, hehe.)

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Fantastiskt att ni fick en sådan uppgradering! Vilken lyx. 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack. Ja, perfekt läge och verkligen att rekommendera. 🙂

Eva - People in the Street

Tack för länken och tack för tipset! Det blir nog ett besök dit i maj då jag alltid brukar ta en tur åt det hållet när jag besöker New York.
Ha en fin kväll!

www.marvelicious.blogg.se

Så fint det ser ut, och mitt i smeten! 🙂

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, det var roligt att höra, Lena! Ja, hoppas du kan komma dit någon dag. Där finns ju garanterat något för alla; det är det som är det häftiga! Hoppas du själv hade en fin helg.

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad härligt att du känner igen området! Likaså att inlägget fick dig att njuta och minnas. Ja, jag förstår att du får New York-längtan men också att det är så mycket annat som ska upplevas. Hoppas att du får möjlighet att "skotta" så mycket som du önskar och mer därtill! 🙂

Kramar tillbaka!

Ama de casa
7 years ago

Vi bodde på Q&A, och hade turen att bli uppgraderade till en bautavåning.

https://amacasa.wordpress.com/2016/10/08/ett-avsked-och-en-uppgradering/

Skulle aldrig betala så mycket för ett hotell, men när man "får" det (originalrummet var inte direkt gratis, men det är ju inget där på Manhattan) så var det extra bra 🙂

Lena i Wales
7 years ago

Har ju aldrig varit i N Y, men så kul att få se dina bilder ochläsa din text. Kanske en dag……
Ha en trevlig lördag!

Ditte
7 years ago

Orådet här känner jag igen. Jag tittar på bilderna, njuter och minns….
Verkligt fina bilder från en härlig stad.
Tittade extra länge på kartan med East River Esplanade.
känner att jag nog vill åka ännu en gång till N. Y. Men när?
Bara att komma till skott och det är mycket sim ska "skottas". Sydafrika och Kuba också….
SEr fram emot föer inlägg förstås.
Kram!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Kul att du också gillar området! Det är roligt att variera sig och bo på oilka platser. Musikstudiohus lät spännande.

Tack, resan var bra förutom att jag blev sjuk och fick åka hem tidigare. 🙁 Men en del har jag samlat på mig!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Vad kul att du planerar hela två resor! 🙂 En stor del av nöjet är ju också själva planeringen.

Ja, jag har bott i Brooklyn. Förra hösten bodde jag (privat) vid Skillman Avenue, mycket nära L-tåget vid Lorimer. Man kom till Manhattan på nolltid. Mycket mysigt område med många bra restauranger och caféer.

Anonym
Anonym
7 years ago

Härligt 🙂 Ser fram emot hotelltipset! Undrar också om du har bott i Brooklyn någon gång när du varit i NY?
Planerar inför en resa dit om ca 2 år, men förhoppningsvis kommer jag att åka även nästa höst 🙂
Mvh B-M

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, kul att du gillade bilderna.

Nämen, vilket sammanträffande, att ni var där samtidigt! Ja, vem vet. Kanske sågs vi? 🙂 Vilket hotell bodde ni på? Vi bodde på Fairfield Inn by Marriott.

Så synd att ni prickade in vistelsen precis under regnet. Men du har rätt: Någon brist på sysselsättning har man ju knappast i denna stad. Trots allt hade vi fint väder större delen av tiden!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack, ja, det var ett riktigt bra ställe att bo på och kul med variation. Tidigare har jag mest hållit mig i trakten kring East Village/Lower East Side. Tyvärr var jag tvungen att resa hem lite tidigare än beräknat (sjuk) men hann med en del i alla fall!

Ama de casa
7 years ago

Åh! Vi är också nyss hemkomna från NY och bodde i – just det – financial district. Kanske sågs vi? 😉

Härliga bilder! Vi spenderade bara en hel dag (två nätter) i NY innan det var dags att åka hem efter vår sexveckors roadtrip från Las Vegas. Och då regnade det… Typiskt! Men den stan har alltid nåt härligt att bjuda på oavsett väder 🙂

Kattas Betraktelser
7 years ago

Ett fint område… Jag tror att jag promenerat med min fd svågern som.bor på Manhattan. Vi besökte ett musikstuiohus. Hoppas att din resa varit bra i NY. Kram

Fantasy Dining
7 years ago

Verkar vara ett fint område. Kul att bo på ett nytt ställe. Hoppas du har haft en härlig resa, ska bli spännande att läsa vad du mer hittat på.