Hälsning från New York

Jag är här nu, i min absoluta favoritstad. Jag går på de bekanta gatorna och avenyerna, jag känner dofterna, jag insuper alla intrycken. Det är vår i New York!

Det här är en kort hälsning från the Big Apple. Jag kom i fredags och stannar en vecka, så tiden är kort men intensiv.

Jag kunde bara inte motstå våren här, de blommande körsbärsträden, utecaféerna och de ständigt strömmande intrycken. Vare sig jag besöker gamla bekanta platser eller nya är känslan densamma. Känslan av att vara vid jordens medelpunkt, mitt i ett levande väsen som ständigt förändras, mitt i en film som är verklighet. New York, jag älskar dig.

Följ mig på Instagram och Facebook så länge, så kommer fler blogginlägg när jag är hemma igen.

Enjoy!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Ström Åhlén
7 years ago

Hej Petronella! Vad bra att du återkommer och berättar hur det gick. Ja, ibland blir det lite tokigt och synd att du fick betala avgiften igen. Men kanske hellre det för att vara på den säkra sidan. Det är inte lätt!

Så härligt att höra att ni haft en bra resa. Likaså att ni gillade Caffe Bene. Vad bra att det låg nära er. Ja, de hade verkligen ett väldigt bra frukostutbud till bra priser, tycker jag. Visst längtar man tillbaka, det gör jag också redan. 🙂

Önskar dig/er en fortsatt fin helg!

Tinnar och torn
7 years ago

Hej igen! Ville bara göra en uppdatering om hur det gick. Det gick inte att få hjälp av ambassaden gällande Esta utan de hänvisade till kontaktuppgifterna på ansökningssidan för esta. Skrev till dem där och fick svar efter en vecka ungefär. Men då hade jag redan gjort en ny ansökan och det var inga problem alls förutom att jag ju fick betala avgiften igen 🙂
Nu är vi hemma igen och jag längtar redan tillbaka. Åt frukost på Caffe bene fyra dagar av sju då det låg så nära oss och var toppen! Så tack för tipset! //Petronella

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Varsågod, roligt att jag kunde hjälpa till. Men, som sagt, bästa och säkraste hjälpen får du av ambassaden.

Stort lycka till. Det ska säkert gå bra!

Anonym
Anonym
7 years ago

Tack för svar! Bra instruktion, skulle läst den innan. Ser nu att vi skrivit fel på oss alla för vi har angivit alla förnamn inte bara det första i passet. Ska mejla ambassaden. Ska testa caffet i ditt senast inlägg om vi nu blir insläppta 🙂 Vänligen Petronella

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Hej! Vad härligt med en New York-resa i maj. Det gläder mig att ni har fått mycket inspiration från min New York-blogg. När det gäller Estaansökan så finns det bra instruktioner här: https://se.usembassy.gov/sv/visas-sv/visa-waiver-program-se/ Sedan januari 2016 råder lite nya direktiv för hur ansökan ska fyllas i. Så här står det bland annat i länken ovan: I fältet där "Given Name", eller tilltalsnamn efterfrågas, ska du i din ESTA-ansökan endast fylla i det namn som står först av dina förnamn i ditt pass, oavsett om detta är ditt tilltalsnamn eller ej. Om jag vore du skulle jag nog kontakta amerikanska ambassaden om… Read more »

Tinnar och torn
7 years ago

Hejsan! Ser superhärligt ut. Vi ska dit nu i maj 🙂 har fått mycket inspiration från dej så tack. Jag skulle vilja kolla en sak med dej om du har möjlighet att svara. Jag hjälpte min dotter att fylla i Esta ansökan och fick hjärnsläpp då det stod given name, angav endast hennes tilltalsnamn som ej heller är det namnet som står först i passet. Alla oss andra har vi skrivit alla förnamnet på. Vet du hur petiga de är? Försökt att googla men det verkar ju vara väldigt olika hur man tänker. Jag förstår att du inte kan garantera… Read more »

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Eva!

Jag förstår absolut att din längtan pyr men samtidigt att familjeupplevelser går före! New York finns kvar. Ni kommer att få en fantastisk resa till Kanada.

Jag är nöjd med min New York-vecka och bär särskilt med mig minnet av den soliga dagen i West Village, min favoritstadsdel (som du vet).

Kramar!

Eva - People in the Street

Härliga bilder från vår gemensamma kärlek: New York! En ständig längtan tillbaka pyr hela tiden även om jag valde bort NY nu i maj till förmån för familjeupplevelser i Kanada. Men det är inte så tokigt det heller.

Kram på dig!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket, Christine! Jag önskar dig detsamma. Ja, dessa platser som stjäl ens hjärta. Det förstår ju du, om någon. Jag är så tacksam att jag har möjligheten att återvända. Ha det gott!

Anna Ström Åhlén
7 years ago

Tack så mycket för de fina orden, Ditte. Det berör mig också, att du delar mina känslor föra denna stad som i sin tur berör på så många plan. Ja, även jag har de mest skiftande upplevelser härifrån. Staden som är ett levande väsen, ständigt i förändring och ändå densamma.

Jag är hemma nu men tänkte på dig, skickade din hälsning till de välbekanta stadsdelarna. Hoppas du får återse vår kära vän snart igen.

Varm kram till dig!

Christine - 29°
7 years ago

Så underbart. Förstår verkligen känslan, det är något visst med de platser i världen som stulit ens hjärta. 🙂

Trevlig helg!

Ditte
7 years ago

Jag blir nästan tårögd när jag läser detta. Denna stad har betytt så mycket för mig och gör det fortfarande. Men livet ändras och man kan inte styra över allt. Men alla minnen finns kvar och alla detaljer. Så mycket glädje och spänning jag upplevt här. Kan både skratta och gråta.
Njut och ge gärna Washington Square en kram från mig och East Village…
Stor kram!